• Головна
  • Львів’ян запрошують взяти участь у Вікімарафоні
17:01, 26 січня 2018 р.

Львів’ян запрошують взяти участь у Вікімарафоні

У суботу, 27 січня, з 14 до 17 години, мешканці та гості Львова матимуть змогу відсвяткувати День народження української Вікіпедії та написати статтю у рамках Вікімарафону.

Подія, присвячена 14-річчю з моменту написання першої статті українською мовою у Вікіпедії, відбудеться у Першій львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2а), - інформує кореспондент сайту 032.ua.

Як розповів у коментарі для 032.ua волонтер ГО «Вікімедіа Україна», організатор «Вікімарафону» у Львові Максим Ціж, ідея заходу полягає у залученні нових редакторів та написанні статей до україномовного розділу популярної онлайн-енциклопедії.

«Ця подія вперше відбулася у 2014 році. Вона тоді мала назву «Вікіфлешмоб», потім ми її назвали «Вікімарафон». Ідея проведення події належить Герою Небесної Сотні Ігорю Костенку. Це був вікіпедист, який загинув на Майдані і якому у 2014 році засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз (Jimmy Wales) посмертно дав звання вікіпедиста року», - пояснив Максим Ціж.

Вікімарафон одночасно проходитиме у різних містах України: минулого року близько півтисячі українців із 30 міст створили 2000 статей до української Вікіпедії.

«Для учасників немає жодних обмежень за віком, ми запрошуємо абсолютно всіх. Статті можна редагувати і не створюючи профілю у Вікіпедії, але для зручності ми просимо учасників попередньо зареєструватися. Але навіть якщо ви не зареєструвалися, ми допоможемо створити обліковий запис у Вікіпедії вже на місці. Для новачків було б корисно прийти уже з готовою темою для статті, про що вони будуть писати. Люди, які створять упродовж події гарну статтю, отримають сувеніри від організаторів, наприклад, футболку», - додав Максим Ціж.

Зазначимо, що першу статтю до Вікіпедії українською мовою створили 30 січня 2004 року.

Для тих, хто не встигне взяти участь у Марафоні в суботу, буде можливість долучитися до події у понеділок та вівторок (29 і 30 січня), у приміщенні наукової бібліотеки «Львівської Політехніки».

Нагадаємо, що нагороду «Вікіпедист року» присуджують за найбільші досягнення редакторів «Вікіпедії». Ігор Костенко став першим українцем, якого нею відзначили.

Читайте також:

У Львові пікетуватимуть вистави цирку «Континенталь».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #події #Вікімарафон #Вікіпедія #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...