• Головна
  • Львівщина провела чемпіонат Європи з міжнародних шашок-100 серед людей з обмеженими можливостями
16:10, 3 вересня 2012 р.

Львівщина провела чемпіонат Європи з міжнародних шашок-100 серед людей з обмеженими можливостями

З 23 по 31 серпня 2012 року у м.Трускавці у приміщенні СПА-комплексу «Женева» відбувся чемпіонат Європи з міжнародних шашок серед людей з обмеженими можливостями. Організаторами змагань є Європейська Конфедерація Шашок (EDC), «Укрцентр», Федерація шашок України. Як повідомив віце-президент ФШУ, організатор чемпіонату Іван Ільницький, у змаганнях взяли участь понад 100  спортсменів з Білорусії, Ізраїлю, Литви, Латвії, Молдови, Республіки Польща, Російської Федерації та України.

Чемпіонат Європи серед людей з обмеженими можливостями буде проводитись в 3-х нозологічних групах: спортсмени з вадами зору (група – А, «тотально» сліпі, група – «Б», з обмеженим зором); спортсмени з вадами ОРА (група – А, «колясочники», група – «Б» всі інші, згідно вимог класифікації); спортсмени з вадами слуху (одна група).

У Чемпіонаті було проведено 9 турнірів у трьох нозологічних групах відповідно. Найбільш масовим був представлений турнір серед людей з обмеженим зором (група Б), перемогу в якому здобув перемогу спортсмен з Білорусі Фадєєв Дмитро. Серед жінок кращою була українка Гуслєва Людмила. Серед тотально сліпих перші місця посіли Віктор Крилов(Росія) і Мручковська Зінаїда (Україна). У турнірі серед людей з вадами ОРА перемогу здобули українці Мариненко Дмитро, Ведерко Людмила серед жінок. У категорії спортсменів з вадами слуху першими були українець Верещака Юрій та Золотова Антоніна (Росія).

Довідка:Чемпіонат Європи серед нозології по зору проводиться вдруге (перший Чемпіонат Європи відбувся в Польщі, 2010 році; Чемпіонат світу - 2009, 2011рр.). Чемпіонати Європи серед нозології по ОРА та слуху проводяться вперше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,55
39,75
EUR
42,53
42,73
PLN
9,77
9,86
Оголошення
live comments feed...