• Головна
  • Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати у Сихівському районі
19:46, 4 листопада 2017 р.

Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати у Сихівському районі

З 1 до 15 листопада у Львові мешканці усіх районів міста мають змогу проголосувати за ті проекти, які вони хочуть втілити неподалік свого місця проживання, у рамках Бюджету міських ініціатив.

Сайт 032.ua відібрав найцікавіші пропозиції, які подали на Громадський бюджет-2017 мешканці Сихівського району Львова, та пропонує ознайомитися з ними своїм читачам.

Громадський простір біля «Озера качок»

Автор проекту №19, Остап Борис пропонує облаштувати місце для відпочинку львів’ян, поблизу озера, що розташоване на стику будинків по вул. Тернопільській 1, 1а, 2 та 2а. Цю територію облюбували для себе не лише мешканці району, але й качки, звідки береться назва. На місці старих конструкцій дитячого майданчика, за 495 900 гривень сподіваються привести до ладу озеру, облаштувати дитячо-спортивний майданчик з вуличними тренажерами, ігровим обладнанням, лавки, висадити рослини (водяні лілії, іриси тощо).

Громадський простір на Максимовича

На вул. Максимовича, між будинками №7А та №9А та онкоцентром на вул. Гашека хочуть облаштувати комфортну територію для проведення вільного часу. Автор проекту №57, Михайло Ваврів зауважує, що ця міні-паркова зона була облаштована ще у 1980-х роках і з тих пір ніхто не опікувався її благоустроєм. Відтак, за 2 256 033 гривні пропонується оптимізувати цей простір: влаштувати додаткові доріжки та закільцювати їх, поблизу клумби встановити зручні лавки, ліхтарі, сміттєві урни та спортивно-ігровий майданчик.

Відновлення парку “Залізна Вода”

Головну відпочинкову зону мешканців Нового Львова — парк “Залізна Вода” пропонують відновити та облаштувати належним чином. Авторка проекту №109, Жанна Хусточка зазначає, що за 750 480 гривень тут можна відновити “Стежку здоров’я” (вимостити доріжку), встановити вуличні тренажери, тенісний стіл під накриттям, комплекс для стріт-воркауту (турніки та бруси), дитячий мотузковий майданчик, а також антивандальні світильники, лавки і смітники.

MakerSpace Lviv

Проект №159, авторства Оксани Назаркевич, передбачає створення на Сихові сучасної науково-технічної лабораторії, якою зможуть користуватись школярі. У “Мейкерспейс” можна буде проводити практичні заняття, навчальні експерименти з хімії, фізики, астрономії тощо. Пропозиція включає в себе створення за 2 641 653 гривні: фізико-хімічної лаборатої, планетарію, бібліотеки, зони для настільних ігор, майстерень для роботи з текстилем та електронікою, лекторію.

Простір дитячої творчості на Хуторівці

Ірина Леськів, авторка проекту № 196, висунула пропозицію облагородити територію біля дитячих мистецьких навчальних закладів (Центр МЖК 1; ДШМ №5 і дитяча бібліотека №33): облаштувати нові доріжки, лавки та урни, встановити пандус та тектильні плити для незрячих, розбити у подвір’ї школи дитмайданчик і літню сцену з накриттям. Ціна питання — 2 048 668 гривень.

Під небом Сихова: життя на даху КОЦ ім.О.Довженка

За 3 мільйони гривень, на даху кінотеатру ім. Довженка пропонують створити багатофункціональний освітньо-культурний простір для львів’ян. Авторка проекту №209, Оксана Гузь зазначає, що ініціативна група має на меті відремонтувати дах, облаштувати відпочинкову та наукову зону (з екраном, телескопом, глобусом, пісочним годинником), встановити освітлення від енергії сонця, контейнери для роздільного збору сміття тощо.

Реконструкція алеї по вул. Гашека

Автор проекту №230, Володимир Гой зауважує, що алея по вулиці Гашека — це серце мікрорайону, яке, попри свою мальовничість, не було приведене до ладу вже понад 30 років. За 2 999 970 гривень тут пропонується повністю замінити пішохідне покриття, встановити лавки, урни, дитячий майданчик та створити безкоштовну wi-fi зону.

Сквер біля школи-ліцею "Оріяна"

Віктор Петров, який подав проект №278, закликає облаштувати біля школи-ліцею “Оріяна” пішохідну та рекреаційну зону. За 400 000 гривень, тут передбачається облагородження галявин, замощення доріжок, висадка зелені, встановлення майданчика для перегляду вуличного кіно й проведення різних заходів, облаштування шахових столів та пам’ятного каменю на честь Героїв АТО.

«Місто в місті» (сцена в центрі Сихова)

Авторка проекту №288, Лілія Процак нагадує, що під час воркшопу “Сихівська фішка”, який відбувся у межах “Майстерні міста”, львів’яни запропонували створити умови для культурного та соціального самовираження дітей і молоді району. Відтак, за 143 300 гривень, на центральні площі Сихова, біля кінотеатру Довженка, хочуть встановити мобільну міні-сцену, яка би слугувала також маленьким танцполом або театром для всіх охочих.

Операційна для пацієнтів дитячої лікарні

Для того, аби лікарі мали змогу рятувати життя наймолодших пацієнтів, для міської дитячої клініки на Орлика, 4 Наталія Ліпська, авторка проекту №299, пропонує придбати якісне медичне обладнання. За 2 983 540 гривень є можливість купити: операційне крісло, анестезіологічну та хірургічну консолі, операційні лампи та аспіратор.

У тексті використано візуальні матеріали, подані разом з проектами на міський Бюджет участі. Більше про цікаві проекти Громадського бюджету можна прочитати ТУТ.

Читайте також:

Розвивайся: ТОП-8 виставок, які можна оглянути у Львові незабаром.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #Громадський_бюджет #проекти #Сихів #032
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...