• Головна
  • Школи готові на 95% до навчального року
14:33, 27 серпня 2012 р.

Школи готові на 95% до навчального року

До навчального року готові всі школи міста. Стан підготовки шкіл становить 95% - у деяких школах ще завершують ремонти. Про це сьогодні під час робочого візиту у  Львівську спеціалізовану школу І ст. № 53, що на просп. В. Чорновола, 6, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Також він наголосив, що всі учні будуть забезпечені необхідними підручниками.

За останні роки у цій школі коштом міста проведено ряд ремонтних робіт. У червні-липні 2012 року проведена повна заміна системи каналізування в школі – встановлено нові колодязі, нові стояки. З міського бюджету для цього було виділено майже 300 тис.грн. Загалом,  цьому році школі №53 на ремонтні роботи виділили 470 тис. грн з міського бюджету.

Триває третій етап заміни вікон у школі. У 2009 році  було поміняно  вікна на 1 поверсі, у 2011 році продовжили заміну вікон. Цього року встановлять 42 вікна.

В 2010 році проведено перекриття руберойдом даху над спортивним залом.

У 2008-2009 роках замінено повністю котельню. Також відремонтовано санвузли та харчоблок – приміщення їдальні після вивільнення приміщень від орендарів було збільшено майже у два рази. Також було проведено ремонт сходових кліток.

«Через декілька днів ми будемо святкувати перше вересня. Сім тисяч дітей вперше підуть до школи. Особлива увага першому класу, тому приємно, що ми маємо стовідсоткове забезпечення всіма підручниками. І також важливо, які умови є для навчання. На прикладі цієї 53-ї школи можна подивитися, яка динаміка за останні роки. В наступному році в цій школі нам ще потрібно буде замінити 22 вікна і все. Бо тут дах нормальний, вікна будуть всі замінені, опалення, каналізування, гаряча вода, туалети - все дуже якісно, якісна їдальня, кімнати для відпочинку першачків. Це є добрий приклад.

Приємно працювати, коли керівник – директор школи, розуміє проблематику і є синергія зусиль. Тому велика подяка директорові цієї школи Наталії Вороні за ту добру працю, за якісну організацію процесу. Це має бути приклад для інших шкіл. Так всі мають працювати. Бо де є сильний керівник школи, там проблем набагато менше.

Якщо говорити взагалі по школах, то на сьогодні готовність шкіл до нового навчального року по ремонтних роботах - приблизно 95 відсотків. Першого вересня всі школи відкриваються і всі діти йдуть до школи. Тобто максимальний об’єм робіт зроблено і сьогодні вже будемо планувати бюджет на 2013 рік, визначати, що треба буде зробити у школах в наступному році», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Цього року в перший клас Львівської спеціалізованої школи № 53 підуть 120 дітей. Загалом в школі навчається 508 дітей. Підручниками всі учні школи забезпечені. Цього року школа отримала 930 нових  підручників.

Нагадаємо, загалом на ремонти в галузі освіти місто цього року виділило 31,5 млн грн. Як повідомила в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Катерина Гороховська, 80% шкіл міста проводять ремонтні роботи – це частково ремонт опалювальних систем, водопостачання та каналізування, ремонт дахів, харчоблоків, санвузлів. Завершуються ремонти спортзалів у шести навчальних закладах Львова у співпраці з німецьким урядом а УФСІ. У частині шкіл ці роботи завершать до 1 вересня, ще у частині – до 15-го.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...