• Головна
  • Й.Бьомер: «Мене дуже вразила ініціативність Львова»
16:15, 21 серпня 2012 р.

Й.Бьомер: «Мене дуже вразила ініціативність Львова»

Сьогодні у львівській школі №54 відкрили відремонтований спортивний зал. Роботи виконувались у рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Додатковий компонент «Пілотний захід «Міський простір», що був започаткований з нагоди EURO 2012. Кошти надано Урядом Німеччини через німецький банк розвитку KfW, а захід впроваджувався Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ).

 «Цей проект ми фінансували з особливою приємністю. Тому, що ініціатива цього проекту належала громаді школи – вчителям, батькам – і вони були дуже активними у його впровадженні. Внесок від обох сторін був дуже важливий. Проект задуманий таким чином, що не лише учні школи № 54 зможуть користуватись цим модернізованим залом, але й представники інших шкіл. Ми надіємось, що на основі цієї школи виховається нове покоління українських спортсменів, що завойовуватимуть призові місця. Цей проект є показовим прикладом співпраці та роботи, які ми провадили в рамках Чемпіонату з футболу ЄВРО 2012 для того, щоб популяризувати спорт і залучати молодь до заняття спортом.

Мене дуже вразила ініціативність міської ради Львова. Реконструкція спортзалів – це лише один з прикладів співпраці, яку веде зараз німецький уряд з містом. Окрім того, є проекти по реконструкції старої частини міста, по заощадженню джерел енергії та інші. На всіх цих ділянках ми відмічаємо дуже хорошу співпрацю та активну позицію зі сторони міської ради», - зазначив під час відкриття спортивного залу Йохен Бьомер, керівник німецької делегації від Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) .

  Нагадаємо, вартість проекту для школи №54 становила 1млн  41 тис. грн., з них 989, 2 тис.грн. профінансовано за грант Німеччини, а 53, 9тис. грн. (5% від загальної вартості проекту) зібрано шкільною громадою.

  В спортивній залі були замінені вхідні двері, освітлення, влаштовано підлогу із спортивного лінолеуму, відремонтовано роздягальні, влаштовано систему вентиляції, замінено інженерні мережі (енергозабезпечення, водозабезпечення та водовідведення). Для забезпечення повноцінних та ефективних занять спортом був придбаний спортивний інвентар, зокрема, м’ячі, ворота, волейбольна сітка, баскетбольні кільця.

  Загалом у Львові у рамках цього проекту капітально відремонтували спортивні зали у 7 школах. Це СЗШ № 2 Франківського району; СЗШ № 54, 30, 43 Шевченківського району; СЗШ № 29 Личаківського району; СЗШ № 73 Сихівського району; гімназія «Євшан». Вартість проекту у Львові склала10 млн грн.

Довідка

Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Додатковий компонент «Пілотний захід «Міський простір» передбачає реалізацію мікропроектів з покращення спортивної інфраструктури загальноосвітніх шкіл та інтернатів міст Києва та Львова. Для реалізації даного Проекту виділено грант розміром у 2 млн євро. У рамках Проекту реалізується 18 мікропроектів в обох містах.

5% від загальної вартості проектів фінансують громади, 95% - за рахунок гранту. Користь від проведених заходів отримають близько 40 тис. осіб.

KfW - провідний німецький банк сприяння як для внутрішньої економіки, так і для країн, що розвиваються та що знаходяться в процесі трансформації. Основний капітал KfW складається з частки Республіки Німеччина (80%) та частки федеральних земель (20%). Із загальними активамималеньких містая оціальної політики, вf розмірі понад 463 мільярдів євро KfW належить до найбільших банків Європи. За дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини банк KfW надає Україні кредитні та грантові кошти на фінансування інвестицій задля покращення енергоефективності, підтримки малих та середніх підприємств (МСП), а також реабілітації комунальної інфраструктури. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,87
EUR
42,80
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...