• Головна
  • «Якби у міській раді краще працювали, наші діти уже б рік вивчали справжню історію України», - Гірняк
10:55, 9 серпня 2012 р.

«Якби у міській раді краще працювали, наші діти уже б рік вивчали справжню історію України», - Гірняк

«Фракція «Україна Соборна» пропонувала це ще у 2010 році, коли тільки почалися розмови про зміну Табачником шкільної програми та переписування історії. 

Натомість міській владі потрібно було майже  два роки, щоби видати альтернативний підручник із історії. На одному із пленарних засідань в кінці 2010-го року голова нашої фракції Юрій Кужелюк озвучив протокольне доручення сесії з вимогою видати правдивий підручник з історії для учнів львівських шкіл. Тоді, пам’ятаю ,нас підтримали депутати, була створена спеціальна комісія, але аж тепер наша ідея втілилася у життя», - прокоментував депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк.

 Депутат додав, що за цим підручником діти мали би вчитися уже в 2011-му році, адже саме так було вказано у протокольному дорученні. «На жаль ,справа затягнулася ще на рік, і ми неодноразово впродовж цього року звертався до міського голови прискорити процес видачі підручника. Але тішить, що результати нарешті є і підручник таки видали. Адже наша держава продовжує  проводити таку політику, що справжні українці повинні і після 21-року незалежності відстоювати своє право  як не на історію то на рідну мову. Зараз це особливо актуально, оскільки президент підписав ганебний «мовний закон»», - сказав Володимир Гірняк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...