• Головна
  • Італійське взуття не доїхало до українських модниць
17:22, 5 серпня 2012 р.

Італійське взуття не доїхало до українських модниць

До пункту пропуску «Тиса» прибув вантажний автомобіль  «RENAULT». Водій вантажівки подав до митного оформлення документи, згідно з якими одне з українських підприємств, яке працює на давальницькій сировині, експортувало партію фірмових жіночих черевичків та чобіт до Італії у кількості  майже 9,8 тис. пар.

До митного оформлення водій подав усі необхідні документи. Однак, коли інспектори митниці звірили заявлену вагу  вантажу  із фактичною, виявилося, що вона не співпадає. Ця розбіжність стала підставою для проведення поглибленого митного огляду.

В результаті інспектори митниці виявили  570 пар жіночого взуття, які не були  заявлені  у декларації.  Вартість товару, який незаконно подорожував до Італії, склала  119,3 тис.  грн.

У своєму поясненні представник фірми повідомив, що товар оформляв декларант, який працює на підприємстві. Згідно з положенями нового Митного кодексу  України,  декларант має право здійснювати огляд товарів і у випадку самостійного декларування несе відповідальність за порушення митних правил.

Оскільки декларант підприємства не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню, працівники митниці склали протокол про порушення  митних правил  за статтею 472 Митного кодексу України.  «Зайві» 570 пар взуття  вилучено до рішення суду. 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...