• Головна
  • Як діє унікальний львівський Dog-парк із тренажерами (ФОТО)
Будь в курсі
18:28, 16 серпня 2017 р.

Як діє унікальний львівський Dog-парк із тренажерами (ФОТО)

Будь в курсі
Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Уже більше року пройшло з моменту, коли у місті відкрили унікальний майданчик для вигулу собак — Dog-парк.

Сайт 032.ua вирішив перевірити як він функціонує та поцікавився результатами його діяльності.

Як розповіла представниця ініціативи Dog-Friendly City, яка займалась відкриттям майданчика у Львові, Ольга Кирилович, територія діє цілодобово та є безкоштовною для усіх мешканців міста. Втім, львів’яни, які проживають неподалік, просять господарів собак дотримуватися режиму тиші з 22 години до 8 ранку. Більшість собачників дотримуються цього правила.

Як діє унікальний львівський Dog-парк із тренажерами (ФОТО), фото-1

«Усі правила перебування на майданчику записані на спеціальних таблицях біля входів. Правда, як практика показує, не всі їх читають. Загалом, слід пам’ятати, що не можна перебувати там тваринам, які не пройшли обов’язкових вакцинацій, у період тічки, а також хворим собакам. Всім іншим можна приходити, знайомитись, займатись на тренажерах, соціалізуватися — строгих обмежень немає», - каже Ольга Кирилович.

На території майданчика встановлений спеціальний комплекс, гірка, тренажер «БУМ». Була також гойдалка, яку успішно зламали.

Як діє унікальний львівський Dog-парк із тренажерами (ФОТО), фото-2

«Тренажери необхідні для того, аби собака навчилась виконувати комплекс вправ. Правила користування цими об’єктами також розписані на майданчику. Наприклад, у період дощу, взимку, коли слизько, не бажано, щоб займалась собака, аби уникнути травм та пов’язаних із цим страхів», - пояснює представниця Dog-Friendly City.

За словами Ольги Кирилович, собачники, які гуляють там щодня зранку і ввечері, стараються слідкувати за підтриманням порядку та чистоти на території. Також діє обов’язкове правило - закопувати ями, вириті собаками, і прибирати за ними.

Як діє унікальний львівський Dog-парк із тренажерами (ФОТО), фото-3

Для цього на майданчику є встановлений стенд із пакетами, запас яких при відкритті передали на баланс ЛКП «Зелений Львів» (котре доглядає за парком Франка у цілому). Місцеві собачники кажуть, що пакети міняють нечасто, але Ольга Кирилович наголошує, що відповідальний собачник повинен носити пакетики з собою.

«Не факт що собака зробить свої справи саме на майданчику, вона може зробити це по дорозі в парк. Відповідальний собачник, який дбає за місто, завжди має пакети при собі і готовий прибрати за своїм улюбленцем. Безкоштовні стійки - це добре, бо вони можуть заохотити прибирати за собакою тих, хто цього ще не робив, але господар собаки постійно повинен мати при собі повідок, намордник і пакети — це такий маст-хев», - вважає Ольга Кирилович.

Як діє унікальний львівський Dog-парк із тренажерами (ФОТО), фото-4

Як запевнили сайт 032​.ua у ЛКП «Зелений Львів», ситуацію на майданчику щодня моніторить двірник: територію прибирають від випадкового сміття, підкошують траву при потребі, а також забирають пакети, залишені собачниками. Стійку з пакетами оновлюють за потребою.

«На початку року нам дали пакетів 50. Можливо, їх уже використали. У такому разі їх будуть докуповувати. У супермареті один блок пакетиків коштує 25 — 40 гривень, залежно від літражу», - розповів головний інженер підприємства, Володимир Чишинський.

Як діє унікальний львівський Dog-парк із тренажерами (ФОТО), фото-5

Відтак, вирішити ситуацію з відсутніми пакетиками обіцяють уже завтра, 17 серпня.

Зазначимо, що перший в Україні Dog-парк із тренажерами з’явився у Львові у липні 2016 року, завдяки перемозі на конкурсі молодіжних проектів від ЛМР. Облаштували майданчик за кошти компаній «Кормотех» і «Клуб 4 лапи», міська рада виділила 200 тисяч гривень на встановлення огорожі.

Нагадаємо, читачі сайту 032.ua можуть ознайомитися з собачками, які шукають господаря, у рубриці «Вони чекають на тебе в ЛКП «Лев».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #тварини #парк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...