• Головна
  • На Львівщині незаконно продають землі росіянам
13:51, 26 липня 2012 р.

На Львівщині незаконно продають землі росіянам

За матеріалами працівників Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу щодо неналежного виконання своїх службових обов’язків колишнім начальником Держкомзему одного з районів Львівщини.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області.

Оперативники встановили, що посадовець видав завдання на виготовлення технічної документації з землеустрою для оформлення права власності громадянам Російської Федерації на чотири земельні ділянки рекреаційної зони карпатського регіону Львівської області.

Внаслідок цього іноземні громадяни безкоштовно набули право приватної власності на ці земельні ділянки, а держава зазнала збитків на суму майже 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Земельного кодексу України, іноземні громадяни та особи без громадянства можуть набувати право власності на земельні ділянки лише у разі придбання за договорами купівлі-продажу, дарування, міни та іншими цивільно-правовими угодами.

Кримінальну справу порушили. Санкція передбачає  позбавлення волі на строк від двох до п'яти  років з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох  років  та  зі  штрафом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,72
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...