• Головна
  • 160 тисяч гривень – збитки від пожежі дерев’яної церкви на Львівщині
12:33, 26 липня 2012 р.

160 тисяч гривень – збитки від пожежі дерев’яної церкви на Львівщині

25 липня заступник голови - керівник апарату Львівської  ОДА Іван Груник провів оперативну нараду за результатами розслідування причин пожежі дерев’яної церкви Св. Михаїла (Різдва Пресвятої Богородиці) 1908 р. в с. Лавочне Сколівського району – пам’ятки архітектури національного значення. Нагадаємо, церква горіла 10 липня.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Після пожежі, яка виникла 10 липня цього року, приміщення церкви повністю знищене. На території храму залишились збереженими лише дерев’яна дзвіниця - пам’ятка національного значення (ох. № 1415/2), цегляна каплиця та господарська будівля.

 За даними попереднього обстеження, здійсненого підрозділами МНС України, втрати від пожежі становлять близько 160 тис. грн. Жертв та постраждалих немає. Причиною пожежі попередньо названо грозовий розряд та несправність блискавкозахисту на будівлі церкви.

 На нараді дані відповідні доручення, в тому числі щодо організації телевізійної передачі, на якій спільно з представниками органів місцевого самоврядування, священиками та громадськістю будуть порушені питання про збереження дерев’яної сакральної архітектури Львівщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...