• Головна
  • На Львівщині третина мисливських угідь залишилася без господаря
10:26, 25 липня 2012 р.

На Львівщині третина мисливських угідь залишилася без господаря

Понад третина території мисливських угідь Львівщини залишилася без господаря та належної охорони від браконьєрства, на цих територіях не проводять регулювання чисельності хижих та шкідливих для мисливського господарства звірів та птахів, без уваги залишено види фауни, які занесені до Червоної Книги України і потребують особливої охорони.

Про це йшлося на нараді щодо проблем надання у користування мисливських угідь на Львівщині, скликаній з ініціативи комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради.

У нараді взяли участь представники управління природних ресурсів обласної ради, Державного управління охорони навколишнього природного середовища, Державної екологічної інспекції, Головного управління Держкомзему, обласного управління лісового та мисливського господарства та керівники мисливських громадських організацій, що претендують на отримання в користування мисливських угідь.

Як йшлося на нараді, останнім часом законодавство, яке регулює  користування мисливськими угіддями, зазнало змін. Однак Управління лісового та мисливського господарства Львівщини вчасно не надало користувачам мисливських угідь необхідної методичної та практичної інформації з цього питання.  

Ще у лютому 2012 року 26 мисливських господарств втратили право на користування мисливськими угіддями.  

Крім того, обласне Управління лісового та мисливського господарства не забезпечує охорону територій вивільнених мисливських угідь – тобто угідь, які відійшли до державного мисливського резерву, як це передбачено ст. 1 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Це при тому, що за кілька тижнів розпочинається сезон полювання на пернату дичину і без належної організації та контролю полювання може перетворитися на суцільне браконьєрство.

Беручи до уваги загрозливу ситуацію, яка склалася з користуванням та охороною мисливських угідь області на передодні відкриття сезону полювань, фракції ВО "Свобода" та ПП "Фронту Змін" ініціювали проведення позачергової сесії 7 серпня 2012 року. Також депутати звернулися до прокуратури з проханням провести перевірку матеріалів подань Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства про надання в користування мисливських угідь.

"Управління лісового та мисливського господарства скерувало до обласної ради подання про надання у користування мисливських угідь з явними ознаками порушення чинного законодавства, - зазначає голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Ірина Сех. - Зокрема, порушено статтю 22 Закону України "Про мисливське господарство та полювання", яка передбачає погодження  з  власниками або користувачами земельних ділянок, тому комісія прийняла рішення звернутись до прокуратури з проханням провести перевірку на відповідність Закону України "Про мисливське господарство та полювання" матеріалів подань Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства про надання в користування мисливських угідь, а також з’ясувати обставини зволікання із здійсненням відповідних подань щодо інших користувачів мисливських угідь, та вжити  належних заходів прокурорського реагування. Ми були змушені піти на такий крок, бо завтра під стіни обласної ради прийдуть або невдоволені мисливці, або власники земельних паїв, чиї землі без погоджень нададуть для полювання. В будь-якому разі обласна рада не буде приймати незаконних рішень". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,60
39,85
EUR
42,70
42,84
PLN
9,80
9,92
Оголошення
live comments feed...