• Головна
  • На львівській фан-зоні збирають підписи на захист української мови (ФОТО)
10:47, 20 липня 2012 р.

На львівській фан-зоні збирають підписи на захист української мови (ФОТО)

Фан-зона української мови у Львові не менш популярна, ніж футбольна: щодня тут збирають близько півтори тисяч підписів на захист української мови. А на вихідних бажаючих підписатися стає ще більше. Загалом уже зібрано близько 14 тисячі підписів львів’ян, які висловились проти ухвалення скандального закону про мови Колесніченка-Ківалова.

Про це повідомила прес-служба ВО «Батьківщина».

«Ми кожного дня збираємо підписи і люди просто в чергу стають, - каже учасник акції, активіст Об’єднаної опозиції ВО “Батьківщина” на Львівщині Дем’ян. – Ледве встигаємо рахувати, скільки ж голосів назбирали, бо просто відкладаємо списані зошити і відкриваємо нові».

На львівській фан-зоні збирають підписи на захист української мови (ФОТО), фото-1

 

«Я вважаю, що в Україні повинна бути лише одна мова державною і офіційною – українська, - ділиться враженнями львів’янка Марина Лазорик. – “Регіонали” просто хочуть перекроїти Україну і ми не повинні їм це дозволити!»

Крім львів’ян до наметів часто підходять і гості міста. «Був у нас цікавий випадок, -- усміхається Дем’ян. --  Підійшов такий високий, кремезний чоловік і спитав: «Где здесь надо расписатся?» Він приїхав з Уралу, все життя там жив і всі його родичі – корінні уральці. Він також має свою точку зору на ті неподобства, які в нас кояться. Сказав, що підтримує нас і запропонував допомогу від Уралу. Сказав, щоб всіх запроданців до них відправляли. У них там своя система з такими боротися. І співчутливих іноземців, до речі, дуже багато. Негативної реакції від них ще не чув. Навіть туристи з Харківської, Одеської, Миколаївської, Донецької областей, та що там – усі східняки до нас підходять і ставлять підписи на підтримку української мови. Кажуть, що це їхній обов’язок».

Щодня до учасників акції підходять чергові міліціонери. «Вони залишають нам номери своїх мобільних телефонів на той випадок, якщо буде потрібна їхня допомога. – продовжує Дем’ян. – Дуже приємно знати, що львівська міліція готова нас захищати».

Мовна фан-зона працює цілодобово. Біля пам’ятника Тарасові Шевченку облаштували 11 великих та 20 маленьких наметів. Вночі у фан-зоні чергують трьоє хлопців. Крім збору підписів у фан-зоні влаштовують різноманітні заходи. Всі бажаючі можуть принести свій твір на тему захисту мови і його обов’язково розмістять для загального огляду.  За словами учасників, часом приносять і вірші.  Найчастіше – люди похилого віку. Однак,  востаннє римовані рядки приніс шістнадцятирічний хлопчина.

«На вихідних тут стоятимуть колонки і гратиме патріотична музика, -- продовжує активіст “Батьківщини”. – Ми навіть маємо кілька дисків, які нам принесли люди. Це українські пісні у їхній обробці. Тож ввечері будемо слухати ми, а у суботу та неділю – усі перехожі».

Як відомо, про створення фан-зони української мови на головній площі Львова 6 липня на засіданні обласного Страйкового комітету заявив лідер Львівської “Батьківщини” Роман Ілик. У той же день  було виставлено близько двадцяти наметів опозиційних політичних сил і на сьогодні продовжується розгортання наметового містечка. Офіційно фан-зону було відкрито у суботу, 14 липня. Нагадаємо, під час “Євро-2012” тут працювала футбольна фан-зона.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,87
EUR
42,77
42,80
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...