розслідування 032.ua
19:58, 21 травня 2017 р.

Депутати і їхні інтереси

розслідування 032.ua

Cьогодні у Львівській міськраді працює 64 депутати. З них – 24 входить у фракцію “Об'єднання "Самопоміч”, 10 - у фракцію “Блок Петра Порошенка “Солідарність” , 8 – у фракцію “ВО “Свобода”, 7 депутатів є у фракції “Громадянська позиція”, 6 – у фракції “Громадський рух. Народний контроль”, 5 – у фракції “УКРОП” і 4 - у фракції “Українська Галицька партія”.

032 вирішив проаналізувати, як голосують депутати Львівської міськради за рішення, які стосуються їхніх ж колег.

Для аналізу ми обрали період з 1. 12.2015 по 23.03.2017 рік і п'ять ухвал, які стосувалися депутатів.

Ухвала “Про надання ТзДВ “Гал-кат“ дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на Конюшинній, 14”.

В ухвалі від 4.10.2016 р. йшлося про те, щоб надати товариству з додатковою відповідальністю “Гал-кат“ дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки площею 3,5068 га на вул. Конюшинній, 14 в оренду для виробничих потреб за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Депутати і їхні інтереси, фото-1

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТзДВ “Гал-КАТ” належить депутату Львівської міськради Доскічу Остапу Юрійовичу (фракція "ББП “Солідарність”), а також Доскічу Юрію Юрійовичу.

Депутати і їхні інтереси, фото-2

На фото: Остап Доскіч. Джерело фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010253917414&fref=ts

Керівником компанії, основний вид діяльності якої відновлення відсортованих відходів, з 2013 року є Василь Луцишин.

За ухвалу, яка стосувалась депутата від фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність" всього проголосувало 53 депутати. 48 із них проголосували “за”, “утрималось”- 0, “проти” - 0 і 5 не голосувало.

Зокрема, за відповідне рішення не голосували: Андріан Гутник (Свобода), Маркіян Лопочак (Свобода), Андрій Рікота (Свобода), Андрій Садовий і сам Остап Доскіч.

Відсутніми на момент голосування були: Батюк Мар'яна, Назар Бичишин (тепер він вже екс-депутат), Юлія Гвоздович, Іван Гринда , Володимир Гринишин , Любов Давидович, Ігор Дякович , Ольга Посипанко , Андрій Пундор, Юлія Хомчин, Тарас Чолій і Тарас Кльофа.

Додамо, що депутат міськради Остап Доскіч також входить у перелік засновників ПП “Фірма “Галич-Кабель” (йому належить 64,9% від загального капіталу), основний вид діяльності якого неспеціалізована оптова торгівля і у ТзОВ "Тібет" (50% від загального капіталу), основний вид діяльності якого виробництво інших гумових виробів.

Ухвала “Про продовження ПП “Кароль” терміну оренди земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Винниця, 60-г (вул. Тунельна)”.

В ухвалі від 15.09. 2016 р. йшлося про те, щоб продовжити приватному підприємству “Кароль“ на 5 років термін оренди земельної ділянки площею 0,0222 га, у тому числі площею 0,0012 га у межах червоних ліній з обмеженнями без права капітального будівництва та посадки багаторічних насаджень, (кадастровий номер 4610137500:02:006:0086) на вул. Винниця, 60-г (вул. Тунельна) для розміщення споруди автомийки за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення за функцією використання – землі комерції. А також надати ПП “Кароль“ дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0367 га на вул. Винниця, 60-г для обслуговування споруди автомийки за рахунок земель, що не надані у власність або користування.

Депутати і їхні інтереси, фото-3

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань власником ПП “Кароль” є депутат Львівської міськради Ігор Корончевський (основний вид діяльності компанії – діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту).

Депутати і їхні інтереси, фото-4

На фото: Ігор Корончевський. Джерело фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001454164397&fref=ts .

Всього за рішення, яке стосувалось депутата проголосувало 59 народних обранців. З них – 34 були “За”, 1 депутат був “Проти”, “Утрималось”- 2 і не голосувало 22 депутати.

Відсутніми були: Орися Богун, Андрій Дворакевич, Андрій Карбовник, Тарас Кльофа та Юлія Хомчин.

Утрималися від голосування: Михайло Дідух і Данилків Мирослав. Проти був Ігор Дякович.

Не голосували: Батюк Мар'яна Володимирівна, Босаневич Любомир Олександрович, Гвоздович Юлія Орестівна, Гринда Іван Ярославович, Гринишин Володимир Іванович, Гула Богдан Іванович, Гупало Тарас Євгенович, Гутник Андріян Юрійович, Зінкевич Ігор Володимирович, Лопачак Маркіян Романович, Мармуляк Анна Сергіївна, Козловський Григорій Петрович, Івах Сергій Ярославович, Оршак Ірина Богданівна, Чолій Тарас Богданович, Чунис Дмитро Федорович, Телішевський Ігор Зіновійович, Федишин Роман Степанович, Сердюк Ірина Олексіївна, Рікота Андрій Юрійович, Садовий Андрій Іванович і сам Ігор Корончевський.

Додамо, що депутат міськради також входить у перелік засновників ТзОВ "Компанія "Край" (основний вид діяльності компанії – діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту ), ТзОВ "Галич-Транс" (основний вид діяльності - вантажний автомобільний транспорт ), ТзОВ "Укрзахідліс" (основний вид діяльності компанії – лісопильне та стругальне виробництво, просочування деревени ).

Ухвала “Про продовження ФОП Білан Я. В. терміну оренди земельної ділянки на вул. Зеленій, 283”.

Screenshot_2017-05-19_17-23-18

В ухвалі від 30.12.2015 року йшлося про те, щоб продовжити фізичній особі – підприємцю Білан Ярині Володимирівні на 10 років термін оренди земельної ділянки площею 0,0715 га (у тому числі площею 0,0003 га у межах червоних ліній без права капітального будівництва та посадки багаторічних насаджень) на вул. Зеленій, 283 (кадастровий номер 4610136800:04:003:0026) для розміщення та обслуговування станції технічного обслуговування автомобілів за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення за функцією використання -землі комерції.

Згідно з декларацією депутата Львівської міськради Івана Гринди (фракція "УКРОП") Білан Ярина Володимирівна є його дружиною.

Депутати і їхні інтереси, фото-5

Що цікаво, 8.12.2015 року, ще перед голосуванням на сесії, питання про продовження ФОП Білан Я. В. терміну оренди земельної ділянки на вул. Зеленій, 283 розглядалося на засіданні комісії з питань землекористування і тоді члени комісії проголосувати проти.

У протоколі комісії зазначалося: “Вирішили: не підтримати проект ухвали, враховуючи що не виконаний пункт попереднього договору оренди – цільове призначення”.

Депутати і їхні інтереси, фото-6

Однак уже 22 грудня комісія прийняла протилежне рішення. А саме: погодити продовження договору оренди на цю земельну ділянку.

Що стосується голосування на пленарному засіданні, то участь в голосуванні всього брало 57 депутатів . З них – 44 обрали відповідь "Так", "Утрималось" - 5, "Не голосувало" - 8 і "Проти" – 0.

Відсутніми були: Давидович Любов Павлівна, Гринишин Володимир Іванович, Козловський Григорій Петрович , Лопачак Маркіян Романович, Мармуляк Анна Сергіївна, Крицак Володимир Миколайович, Федишин Роман Степанович, Рудницький Іван Іванович

Утрималися: Тарас Чолій, Ігор Дякович, Мирослав Данилків, Юлія Гвоздович і Тарс Кльофа.

Не голосували: Батюк Мар'яна Володимирівна, Андрій Садовий, Василишин Олег Михайлович, Гринда Іван Ярославович, Гутник Андріян Юрійович, Пундор Андрій Зіновійович, Пасевич Олена Вікторівна.

Додамо, що перед початком голосування начальник управління земельних ресурсів Львівської міськради Сергій Коровайник зазначив, що цю ділянку було надано в оренду цій особі ще у 2005 році під будівництво СТО й досі там нічого не збудовано. Сам  Гринда тоді пояснив, що землю оформлено на його дружину, якій у зв’язку з економічною кризою не вдалося здійснити будівництво, однак тепер вона це планує. Він зазначив, що дружина виступала на засіданні земельної комісії та все пояснила. 

Депутати і їхні інтереси, фото-7
На фото: Іван Гринда під час сесії ЛМР 23 березня 2017р. Фото: Микола Тис/ZIK

Ухвала “Про надання ТзОВ “Кіносвіт“ дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на просп. Т.Шевченка, 3 – пл. Галицькій, 15”.

В ухвалі від 4.10. 2016 року йшлося про те, щоб надати товариству з обмеженою відповідальністю “Кіносвіт“ дозвіл на:

  • Поділ земельної ділянки площею 0,1040 га на просп. Т. Шевченка, 3 – пл. Галицькій, 15.
  • Виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 0,1040 га на просп. Т. Шевченка, 3 – пл. Галицькій, 15 (кадастровий номер 4610136600:06:004:0023) на земельні ділянки площею 0,0170 га та площею 0,0870 га.

Належить ТОВ “Кіносвіт” депутатці Ірині Сердюк, яка входить у фракцію "Громадянська позиція".

Депутати і їхні інтереси, фото-8

На фото: Ірина Сердюк та Анатолій Гриценко. Джерело фото: Гал-Інфо.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, керівником компанії “Кіносвіт“ з 2013 року є Смірнов Олександр Ігорович. Він ж є, судячи з електронної декларації депутатки, і її помічником і чоловіком з яким вона проживає.

Депутати і їхні інтереси, фото-9

За результатами голосування, всього за ухвалу проголосувало 50 депутатів. З них – 40 підтримало ухвалу, 1 - “Проти” і 1 - “Утримався”. Не голосувало – 8 . Зокрема, не голосували: Босаневич Любомир Олександрович, Гула Богдан Іванович, Лопачак Маркіян Романович, Рікота Андрій Юрійович, Садовий Андрій Іванович, Телішевський Ігор Зіновійович, Чунис Дмитро Федорович і сама Ірина Сердюк.

Утримався - Данилків Мирослав Іванович. Проти був Ігор Зінкевич .

Були відсутніми під час голосування: Батюк Мар'яна Володимирівна, Бичишин Назар Миронович, Гутник Андріян Юрійович, Давидович Любов Павлівна, Гвоздович Юлія Орестівна , Гринда Іван Ярославович, Гринишин Володимир Іванович, Посипанко Ольга Іванівна, Пундор Андрій Зіновійович, Динік Оксана Вікторівна, Дякович Ігор Володимирович,Кльофа Тарас Григорович, Хомчин Юлія Володимирівна, Чолій Тарас Богданович, Рубай Оксана Андріївна.

Додамо, що депутат міськради Ірина Сердюк має також також частки у «Галицьке будівництво» (50%),ТОВ «Галицьке будівництво плюс», ТОВ «Нове кіно» (100%), ТОВ «Півник» (50%) та ТОВ «Індустрія житла» (25%). Ще 25% «Індустрії житла» належить Олександру Смірнову.

Окрім цього Смірнову належать: ТОВ «Індустрія Житла плюс» (50%), ТОВ «Втормет Львів» (99%), ТОВ «Асбуд-Інвест» (50%) та ТОВ «Астур-Україна» (50%).

Ухвала “Про надання Львівській обласній громадській організації “Федерація регбі Львівщини” в оренду нежитлових приміщень на вул. І.-В. Михальчука, 4”.

Screenshot_2017-05-19_17-32-31

В ухвалі від 14.07. 2016 року йшлося про те, що надати Львівській обласній громадській організації “Федерації Регбі Львівщини“ нежитлові приміщення першого поверху під індексами 8-1, 8-2, 8-3, 8-4, 8-5 загальною площею 86,9 кв.м на вул. І.-В. Михальчука, 4 в оренду терміном на 2 роки 364 дні для статутної діяльності. 

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, керівником Федерації регбі Львівщини є депутат Львівської міськради, очільник фракції “ББП “Солідарність” Петро Адамик.

Всього за це рішення проголосувало 52 депутати. З них 44 проголосувало “Так”, 0 - “Ні”, “Утрималось” - 4, “Не голосувало” - 4.

Утрималися від голосування такі депутати: Тарас Чолій, Юлія Гвоздович, Ігор Дякович і Мирослав Данилків.

Не голосували: Ігор Зінкевич, Андрій Садовий, Ігор Телішевський і сам Петро Адамик.

Відсутніми на голосуванні були: Оршак Ірина Богданівна, Паньків Христина Володимирівна, Рікота Андрій Юрійович, Свіщов Віталій Олександрович, Федишин Роман Степанович, Лопачак Маркіян Романович, Чунис Дмитро Федорович, Козловський Григорій Петрович, Крицак Володимир Миколайович, Карбовник Андрій Миколайович, Динік Оксана Вікторівна, Бичишин Назар Миронович, Посипанко Ольга Іванівна.

Зазначимо, загалом з 1. 12.2015 по 23.03.2017 рр. депутати Львівської міськради заявляли 16 разів про конфлікт інтересів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,05
EUR
42,98
43,02
PLN
9,87
9,91
Оголошення
live comments feed...