• Головна
  • У міськраді почали розробляти Стратегію розвитку Шевченківського гаю
15:15, 3 березня 2017 р.

У міськраді почали розробляти Стратегію розвитку Шевченківського гаю

В управлінні культури Львівської міськради розпочали роботу над Стратегією розвитку Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, вчора під час пленарного засідання Львівської міськради депутати  підняли питання, що потрібно знайти додаткові фінансові можливості для фінансування  музею.

"Пам’ятки архітектури, які розташовані, з кожним роком не стають молодшими і утримання їх – це значні кошти. Розуміння депутатського корпусу є і ми домовилися, що ми на наступне пленарне засідання виділимо окрему стрічку в бюджеті, де ми суттєво збільшимо фінансування на наш музей", - зазначив Садовий. 

До 2003 року музей належав до обласної адміністрації і дуже мало коштів виділялося на реставрацію об’єктів музею, - розповідає Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького. - Зараз кожного року Львівська міська рада виділяє все більше коштів і музей шукає різні джерела - спонсорські і меценатів для підтримки об’єктів музею.

Цього року маємо пропозицію від Монастиря Свято-Іванівської Лаври, від отця Юстина, що він допоможе нам відреставрувати церкву села Тисовець, Михайлівську церкву із села Тисовець і надасть нам 30 тис. гонти для перекриття даху. А працівники музею відреставрують цю церкву. Тобто, ми спільними зусиллями це будемо робити», - зазначив Роман Назаровець

Зазначимо, що Стратегія  розвитку Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького має бути готова до 15 травня цього року. Під час її створення та представлення результатів відбудуться публічні обговорення.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...