• Головна
  • Головні події січня: огляд важливих новин, які ти міг пропустити
Ти маєш це знати
13:00, 31 січня 2017 р.

Головні події січня: огляд важливих новин, які ти міг пропустити

Ти маєш це знати

На календарі уже 31 січня і сьогодні 032.ua пропонує вам згадати, що такого важливого сталося у Львові у перший місяць 2017 року, аби ви не пропустили найважливішого і були в курсі усі подій. 

Послуга з оформлення та видачі паспортів у формі ID-картки стала доступна у ЦНАПах Львова.

6552989526aa4d68d18b93926440c1c9

З 5 січня у Центрах надання адміністративних послуг міста Львова видають паспорти у формі ID-картки громадянина України, а також для виїзду за кордон. 

Усі документи на український чи закордонний паспорт приймають одразу на місці, відвідувача фотографують на цифровому обладнанні та беруть відбиток пальця. Цього року перший паспорт громадянина України був виданий ЦНАПом, що у Личаківському районі міста.

За оформлення паспорта громадянина України у термін не більше 20-ти робочих днів, львів’янину треба буде сплатити 279 гривень, а впродовж  10-ти робочих днів ― 366 гривень. Ціна на закордонний паспорт, звичайно, дещо вища. Так, за оформлення закордонного паспорта впродовж 20-ти робочих днів потрібно заплатити 557 гривень 32 копійки, а за 7 робочих днів необхідно буде викласти – 810 гривень 32 копійки.


У Львові буде "Зелений район".

3ef50c0f9a2daa6bc7cdf05d24903939

У Львові дали старт проекту «Зелений район», у рамках якого одну з вулиць мікрорайону «Рясне» обладнають «зеленими технологіями», використовуючи досвід німецького Фрайбурга. Концепція, яку розроблять та реалізують на прикладі однієї вулиці, мають намір застосувати в майбутньому й у інших районах міста. Надалі планується створення концепції енергозберігаючого кварталу.

У міськраді сподіваються, що зможуть похизуватися "зеленими технологіями" вже у вересні цього року. 

З приміщення Львівської галереї мистецтв зникли дорогі експонати.

16d85f494ba8801291d95ae204a5c12c

З фондосховища Львівської галереї мистецтв зникло 95 стародруків і два манускрипти, вартість яких приблизно сягає десятки мільйонів доларів. 

За фактом зникнення музейних стародруків і рукописів у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Ознайомитися із переліком зниклих видань можна ТУТ.

Львів’яни почали сплачувати за проїзд в електротранспорті за допомогою смартфона.

128b12e7e3d402406d18a34a2fed47a4

У Львові продовжують впроваджувати систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. З 24 січня пасажири 8-го трамвайного маршруту, який курсує із площі Соборної до кінотеатру імені Довженка на Сихові, можуть розраховуватися за проїзд за допомогою свого смартфону та мобільного додатку "Приват 24". Як це працює читайте ТУТ. Станом на сьогодні, наліпки з QR-кодами, окрім трамвая № 8, уже розмістили в трамваях № 2 і 3 та частково в тролейбусі № 13. Надалі проект планують поширити на весь електротранспорт міста.

На Львівщині зросла вартість проїзду.

4d05eeef5ae5b3f315a80c91b02ce7d6

З 15 січня у Львівській області зросла вартість проїзду. На маршрутах міжміського сполучення тариф зріс на 10-12 відсотків . Мінімальна вартість проїзду тепер становить 5,00 гривень, а вартість перевезення одного пасажиро-кілометра 0,52 -0,53 гривні з врахуванням ПДВ (20%) та страхового збору (3%).

На приміських автобусних маршрутах внутрішньо-районного сполучення автотранспортні підприємства, які обслуговують ці маршрути, розрахували тариф індивідуально щодо кожного району окремо.

Перевізники пояснили введення нових тарифів на перевезення тим, що піднялись ціни на дизельне пальне, запасні частини, а також з тим, що відбулось підвищення мінімальної заробітної плати з січня поточного року.


У Львові почали розробляти стратегію поводження з ТПВ.

2d371d3d12de23caf7b87cd77057478b


У Львові почали створювати стратегію поводження з ТПВ. Мало хто знає, але щорічно в місті продукують орієнтовно 240 тис. тонн сміття, тобто на кожного мешканця в середньому припадає близько 280 кг ТПВ на рік. Стратегія ж покликана допомогти Львову скоротити кількість відходів на 30% уже до 2022 року і охоплюватиме п'ять пріоритетних напрямків: попередження, повторне використання, сортування, перетворення в енергію та захоронення.

В основу стратегії поводження з твердими побутовими відходами Львова уже заклали концепцію Zero Waste (нуль відходів).

Детальніше про стратегію поводження з ТПВ читайте у нашому матеріалі:Операція «Врятувати Львів від сміття»: у місті почали створювати стратегію поводження з ТПВ.

Шахтар покидає Львів.

235de3

Фото:UA-Футбол

ФК «Шахтар» офіційно повідомив, що усі домашні поєдинки "гірників" у єврокубках, Прем’єр ліги та Кубка України, відтепер прийматиме харківський стадіон ОСК "Металіст". Договір між "Шахтарем" та ОСК "Металіст" розрахований до кінця 2017 року.

У Львові планують облаштувати 5 перевантажувальних станцій для брикетування сміття.

Головні події січня: огляд важливих новин, які ти міг пропустити, фото-1

Через критичну ситуацію із вивозом сміття у Львові, у районах міста мають розмістити перевантажувальні станції, де відбуватиметься брикетувати сміття.

Відповідне рішення  у четвер, 19 січня, ухвалили депутати Львівської міськради під час позачергового пленарного засідання.

Ухвала, яку прийняли депутати передбачає, що місто матиме свої станції перевантаження в різних районах Львова. Загалом таких станцій буде п'ять. На цих станціях буде розташоване обладнання, яке брикетуватиме сміття, зменшуючи його в об’ємі у шість разів.

Ось адреси, де мають бути розміщені тимчасові майданчики для перевантаження та брикетування сміття: вулиця Стрийська, 193, вулиця Городоцька 280, вулиця Пластова 13, вулиця Шевченка 327 г та вулиця Персенківка 19.

Також депутати виділили додаткові кошти ЛКП "Львівспецкомунтранс" у розмірі 97 млн гривень, щоб закупити обладнання для брикетування сміття.

Львів отримав земельну ділянку для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Головні події січня: огляд важливих новин, які ти міг пропустити, фото-2

Фото: прес-служба ЛОДА. 

27 січня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові, за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

За результатами комісії Львову погодили виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка», площею 12,5 га.

У понеділок голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ЛКП "Збиранка" земельної ділянки у Яворівському районі. У той ж день міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення науково-експертної групи для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону.

Представники виконавчих органів міської влади спільно з фахівцями учора вже попередньо оглянули земельну ділянку на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі. Впродовж наступних днів фахівці вивчатимуть, чи ця ділянка відповідає усім вимогам. Висновок комісії обіцяють презентувати публічно.

Читайте також на нашому сайті:

Тест: чи зможете Ви впізнати популярні місця Львова на старих фотографіях

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,12
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...