• Головна
  • Львівські ЛКП борються з боржниками — наймають найбільш злісних до себе на роботу
15:56, 24 травня 2012 р.

Львівські ЛКП борються з боржниками — наймають найбільш злісних до себе на роботу

У Шевченківському районі прийнято на роботу в ЛКП дев'ять боржників, повідомляє прес-служба Львівської міськради. Серед методів боротьби із боржниками — обходи та бесіди про необхідність погашення боргів.

«Працівниками ЛКП щоденно здійснюються обходи по боржниках, особлива увага приділяється боржникам із сумою боргу від 3 тис. грн. Під час обходу працівниками наголошується на необхідності погашення боргу, наслідки нарощення заборгованості. Працівники стараються знайти індивідуальний підхід до кожного мешканця», - повідомляють у відділі житлового господарства Шевченківської РА.

Як зазначила начальник відділу житлового господарства Шевченківської РА Надія Банах, завдяки проведеним обходам станом на сьогодні мешканцями із заборгованістю понад 3 тис. грн. повністю погашено борги на суму 341 тис. грн.

«Завдяки проведенню обходів робочими групами відповідно до розробленого алгоритму вдалося суттєво зменшити кількість боржників за компослуги. Станом на сьогодні мешканці із заборгованістю понад 3 тис. грн. погасили борги на суму 341 тис. грн. повністю.

У робочі групи входять представники «Львівводоканалу», «Львівтеплоенерго», управління соціального захисту. Під час обходів проводяться консультації з отримання матеріальних допомог, оформлення пільг, прийняття на роботу в ЛКП тощо», - розповіла начальник відділу житлового господарства Шевченківської РА Надія Банах.

За інформацією Шевченківської РА, обходи по боржниках працівниками ЛКП проводяться щоденно. За результатами проведеної роботи, за період від березня у 13 квартирах встановлено прилади обліку води, прийнято на роботу в ЛКП 9 боржників, 5 боржників оформило субсидії, 832 мешканці погасили борги на 220 тис. грн. Зокрема, у травні 217 мешканців погасили заборгованість на 125 тис. грн.

«Під час обходів боржників за компослуги у Львові застосовується індивідуальний підхід до кожного. Так, з тими, в яких важке матеріальне становище, обговорюється можливість укладення угоди на реструктуризацію боргу та оформлення субсидії; багатодітним сім’ям та сім’ям, в яких є інваліди, рекомендовано звертатись у відділ соціального захисту для можливості отримання матеріальних допомоги та оформлення пільги. Боржникам, в яких відсутні прилади обліку води, було рекомендовано звертатись в ЛМКП «Львівводоканал» для встановлення та реєстрації лічильників.

Мешканці, які відмовляються добровільно погасити заборгованість, відключаються від електро- та водопостачання; розміщується інформація на дошці оголошень в під’їзді; направляються листи за місцем праці; подаються справи до суду на примусове стягнення, накладається арешт на майно», - розповіли у відділі житлового господарства Шевченківської РА.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,97
40,20
EUR
42,97
43,02
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...