• Головна
  • Найменше сміття у Галицькому районі Львова — соцопитування
17:45, 26 травня 2012 р.

Найменше сміття у Галицькому районі Львова — соцопитування

Інститутом міста проведено соціологічне дослідження щодо думки мешканців про рівень чистоти, вивіз сміття у Львові та бачення власного вкладу в підвищення чистоти міста самими львів’янами. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Хоча поняття чистоти є дуже суб’єктивним і межі її удосконаленню немає, приємним є той факт, що загалом львів’яни вважають своє місто чистим. Зокрема, більш, ніж три чверті опитаних львів'ян задоволені організацією вивозу сміття у їхньому районі. Така ж ситуація прослідковується у всіх районах міста», - розповіла соціолог Інституту міста Олена Гунько.

Найчистішим районом, на думку його мешканців, є Галицький (лише 7% вважають його забрудненим). Найбільш забрудненим мешканці вважають Шевченківський район м. Львова.

Переважна більшість опитаних львів’ян (76%) згідні з тим, що найбільше забрудненість районів міста створюють самі мешканці. Шість із десяти львів’ян готові самостійно долучатись до толок у їхніх районах. Однак мешканці вважають, що їм недостатньо урн для дрібного сміття.

Лише половина респондентів знає, що при проведенні ремонтних робіт потрібно замовити спеціальну машину для вивозу будівельного сміття. Ще 30% розмістили б його поряд з контейнерами для сміття, що є заборонено.

«Місто формують його мешканці, а результати соціологічного дослідження дають змогу побачити, яким є місто у цей час. У представлених цифрах львів’яни можуть спробувати побачити себе. Зокрема, є вони у тих 76% львів‘ян, які створюють забрудненість міста», - розповіла керівник програми аналізу та досліджень Інституту міста Мар’яна Малачівська.

Найменше сміття у Галицькому районі Львова — соцопитування, фото-1

вул. Костомарова

Найменше сміття у Галицькому районі Львова — соцопитування, фото-2

вул. Куліша

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...