• Головна
  • На Львівщині слідкуватимуть за законністю посіву маку та коноплі
12:14, 21 травня 2012 р.

На Львівщині слідкуватимуть за законністю посіву маку та коноплі

Сьогодні, 21 травня, у Львівській області стартує операція «МАК». Співробітники УБНОН з 21 до 28 березня проводитимуть оперативно-профілактичне відпрацювання «МАК-2012», спрямоване на виявлення незаконних посівів маку та конопель та перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі ВЗГ ГУ МВС України в Львівській області.

«За результатами проведених минулого року аналогічних заходів, співробітники УБНОН ГУМВС виявили 266 фактів незаконного посіву на присадибних ділянках снодійного маку та конопель, вилучили більш як 57 тисяч рослин загальною вагою 48 кілограмів», − зазначив заступник начальника УБНОН ГУМВС полковник міліції Григорій Світлик. – «За ознаками злочину, передбаченого статтею 310 КК України було порушено 220 кримінальних справ, а також 61 протокол про адміністративне правопорушення, за якими на правопорушників накладено штрафів на загальну суму майже 16 тисяч гривень», - додав Григорій Світлик.

Законодавством передбачено відповідальність за незаконне вирощування нарковмісних культур. Так, за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин на господаря накладається адміністративний штраф від 306 до 1700 гривень.

У разі, коли виявлено незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин – господаря буде покарано на суму від 1700 до 8500 гривень.

За незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...