• Головна
  • Львівщина просить Кабмін зробити розподіл дорожніх коштів прозорішим
16:50, 27 лютого 2012 р.

Львівщина просить Кабмін зробити розподіл дорожніх коштів прозорішим

Львівська обласна рада звертатиметься до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у постанову, яка регулює розподіл коштів на ремонт та будівництво доріг. Про це розповів під час прес-конференції заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак.

За його словами, яка регулює «дорожні» процедури не є достатньо обґрунтованою тому що не враховує протяжність доріг, а також надає перевагу тим територіям, де проводиться реєстрація транспортних засобів. Однак реєстрація проводиться не у всіх районах. Наприклад, серед трьох районів тільки Стрийський проводить реєстрацію, а навколишні райони по суті втрачають від цього.

«Уже починає сходити сніг і разом із ним сходить асфальт на дорогах. Тому треба бути готовими до комплексу робіт із поточного ремонту доріг. Постановою Кабінету Міністрів передбачалося, що субвенція із державного бюджету на комунальні дороги буде скерована на базовий рівень. Сто мільйонів гривень розподілено містам, селищам та селам. Ще 37 мільйонів гривень є в обласному бюджеті, які повинні прозоро і обгрунтовано передати на базовий рівень», - сказав В. П’ятак.

Тому від профільної комісії, від обласної ради підготовлене звернення до Кабінету міністрів, щоб відрегулювати формулу. Якщо таких змін не відбудеться, протягом найближчих двох-трьох тижнів, Львівська облрада приступить до розподілу фінансування комунальних доріг, щоб у березні надати додатковий фінансовий ресурс територіям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...