• Головна
  • Пільговиків Львівщини й надалі безкоштовно возитимуть на приміських та міжміських маршрутах
13:00, 20 квітня 2016 р.

Пільговиків Львівщини й надалі безкоштовно возитимуть на приміських та міжміських маршрутах

У середу, 20 квітня, у обласна влада та перевізники підписали меморандум, який дозволить впорядкувати питання пільгових перевезень на приміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування у Львівській області.

Про це 032.ua повіомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначив голова ОДА Олег Синютка, це вимушений крок у зв’язку з прийняттям законодавчого акту, який переклав на повноваження органів місцевої влади проблему компенсації за пільговий проїзд.

Це питання є складним і неоднозначним

"Це питання є складним і неоднозначним. Ми звертатимемося до центральних органів влади з пропозицією запровадити на території Львівщини пілотний проект з монетизації пільг на транспортні перевезення для пільгових категорій громадян. Переконаний, спільними зусиллями влади, депутатів, бізнесу, громади, нам вдасться вийти з цієї складної ситуації і забезпечити людям ті можливості, які вони мали до цього часу", - зазначив Олег Синютка.

Згідно із меморандумом обласні перевізники і надалі впродовж року надаватимуть послуги з перевезень пільгових категорій громадян. Натомість облрада, зі свого боку, розгляне можливість внесення змін до обласного бюджету для передбачення видатків на відшкодування витрат за проїзд пільговиків. А облдержадміністрація на центральному рівні лобіюватиме питання надання адресної допомоги пільговикам.

У свою чергу представник профспілкової організації Юрій Кривенко додав, що перевізники і влада у питанні пасажирських перевезень досягли певного компромісу.

Практично весь перший квартал цього року ми перевозили пільговиків

"Практично весь перший квартал цього року ми перевозили пільговиків, а це близько 500 тисяч людей в області. І підписаний документ, на період врегулювання пільгових перевезень на законодавчому рівні, допоможе нам вийти із ситуації, яка склалася з наданням транспортних послуг", - розповів Кривченко. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #перевізники #пільгові_перевезення #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...