• Головна
  • В «Тюрмі на Лонцького» відкривають унікальну виставку про імперію ГУЛАГ
12:00, 16 січня 2012 р.

В «Тюрмі на Лонцького» відкривають унікальну виставку про імперію ГУЛАГ

Національний музей «Тюрма на Лонцького» відкриває унікальний фотопроект «Відрядження в один кінець: Колима/ГУЛАГ/Аляска» — про минуле сталінських концтаборів та про те, як виглядають сьогодні ці закинуті людьми і пам’яттю місця. Про це повідомили у Центрі досліджень визвольного руху.

Це виставка трьох фотохудожників — харків’янина Володимира Оглобліна, жителя Черкас Володимира Манькути та жителя російського Магадана Андрія Ларіонова, які побували там, де ще збереглися сліди колишніх таборів ГУЛАГу.

«Відрядження в один кінець» — назва не випадкова: саме так називали відправлення політв’язнів на роботу на Колиму, звідки не було вороття. У деяких «відрядженнях» ув’язнені, навіть найміцніші, витримували не більше 3—5 місяців.

Виставка в кольорових великоформатних світлинах, мапах, цитатах історичних документів і літературних творів, а також авторських коментарях розповідає про систему сталінських концтаборів, чимало з яких було зосереджено зокрема й на Колимі.

Автори виставки кажуть, що її метою є нагадати про те, що тема ГУЛАГу не може бути забута доти, поки не буде офіційного покаяння за злочини радянської влади проти народу.

Відкриття виставки відбудеться 17 січня о 13:00 в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (Львів, С. Бандери, 1 (вхід із вул. К. Брюллова)). Виставка експонуватиметься до 17 лютого 2012 року, вхід вільний, без вихідних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...