• Головна
  • Перша велодоріжка у Львові з`явилась в центрі: від Оперного театру до вулиці Гнатюка
11:00, 13 грудня 2011 р.

Перша велодоріжка у Львові з`явилась в центрі: від Оперного театру до вулиці Гнатюка

Львівська міська рада завершила будівництво першого етапу велодоріжки на центральній вулиці Львова – проспекті Свободи. Велодоріжка довжиною 355 метрів пролягає від Оперного театру до вулиці Гнатюка. Вона влаштована з зовнішньої сторони центрального бульвару й відокремлена від проїзної частини смугою безпеки, на яку згодом буде встановлено гранітні півкулі для запобігання паркуванню автомобілів.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, навесні 2012 року велодоріжку буде продовжено до площі Міцкевича. Також буде забезпечено велорух в протилежному напрямку з іншого боку центрального бульвару.

«Велодоріжка на проспекті Свободи є важливою ланкою майбутнього велокільця довкола історичного ядра Львова. Цей проект змінить на краще не тільки центр міста, а й саму атмосферу проведення часу, стиль життя в ньому. Завдяки внутрішньому велокільцю, я впевнений, Львів стане значно зручнішим для львів’ян і набагато привабливішим для гостей. Проект відкриває великі можливості для влаштування такої перспективної послуги, як оренда велосипедів, що вже успішно апробована у багатьох країнах з досвідом велосипедного руху. Я вірю в те, що центральне велокільце поставить Львів у ряд найкращих і найкомфортніших європейських міст», - переконаний Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

Нагадаємо, 5 грудня 2011 року виконавчий комітет ЛМР схвалив ескізний план влаштування внутрішнього велокільця довкола історичного центру Львова й прийняв рішення опрацювати робочий проект. Велокільце проляже проспектом Свободи, пл. Міцкевича, пл. Галицькою, вулицями Галицькою, Братів Рогатинців, Винниченка, Пішою, Сніжною, Звенигородською, Рибною, площею Старий Ринок, вулицями Сянською, Лазневою, Староміською. В рамках проекту виконком також доручив відповідним підрозділам ЛМР розглянути можливість будівництва пішохідно-велосипедного моста через вулицю Кривоноса з парку на вулиці Винниченка на схил Високого замку поблизу вулиці Замкової.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,36
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...