У Львові хочуть підняти до 3 грн вартість проїзду в маршрутках

Після Різдвяних свят міські перевізники знову звернуться до Львівської міської ради, щоб підняти до 3 грн. вартість проїзду у маршрутках. Про це розповів голова ЛОО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Іван Велійка, - пише zaxid.net

Він зазначив, що розрахунки до міськради перевізники подали ще у грудні минулого року і додав, що за цей час зросли складові собівартості тарифу: зарплата та ремонт автобусів.

«Будемо звертатися до міськради, аби вже приймали якісь конкретні рішення. Якщо ми хочемо розвивати галузь, щоб оновлювався автопарк, то треба робити конкретні кроки», – розповів Іван Велійка.

Однак, львівські перевізники ще не визначили точну дату, коли саме вони скерують своє звернення до міської ради. Однак наголошують, що вже після Різдва вони наполягатимуть на підвищенні тарифів.

«У підприємств багато боргів, це не робота, а мука. Тому питання про зміну вартості тарифу буде ставитися», – сказав Іван Велійка. За його словами, у Львові на проїзд у маршрутках – найнижчий тариф в Україні.

Водночас, як повідомляють журналісти «Нашого репортера», власники автопідприємств вже подали розрахунки нових тарифів на приміські перевезення.  Вони пропонують збільшити оплату з 26 до 33 копійок за кілометр пробігу.

Нагадаємо, 12 червня цього року у міськраді відбулися громадські слухання, на яких обговорювалося збільшення тарифу на проїзд до 3 грн.

А на відшкодування перевезення пільговиків у міських автобусах депутати міськради виділили 5 млн грн.