• Головна
  • Читаємо разом: ТОП-5 книг від Святослава Літинського
спецпроект 032
13:09, 31 грудня 2016 р.

Читаємо разом: ТОП-5 книг від Святослава Літинського

спецпроект 032

Сайт 032.ua продовжує створювати добірку книжкових рекомендацій від відомих, авторитетних і непересічних людей Львова. Цього разу до нашого проекту під назвою “Я рекомендую ці 5 книг прочитати львів'янам” долучився старший викладач ЛНУ Франка, український громадський діяч, відомий захисник української мови Святослав Літинський.

 Він зазначає, що найбільший вплив книги здійснюють в дитинстві та юності і поділився із нами наступними книгами, які суттєво вплинули на його світогляд:

Джек Лондон “Мексиканець”.

1

Мені дуже сподобалася ця книга. Вона про людському мужність і силу волі. Коли треба було прибирати, головний герой приьирав, заради спільної справи, коли треба було виграти бій заради грошей, головний герой мобілізувався, пересилив себе та виграв.

Окрім цього, мені ще подобається дуже багато книг Джека Лондона, зокрема збірка оповідань “Син вовка”.

Дмитренко МаріяМихайлик”.

2

Цей твір про хлопця на ім'я Михайлик, який вступив у лави УПА, та героїчно робив усе, що міг. Здається, що його тепер, навіть ввели в шкільну програму і я вважаю, що це правильно.

Артур Конан Дойль Пригоди Шерлока Холмса”.

3

Класичні пригоди з Шерлоком Холмсом були описані автором у понад п'ятдесятьох оповіданнях, у яких головний герой Шерлок Холмс та його друг і колега Ватсон проводять розслідування, використовуючи власну спостережливість, певні знання щодо людської поведінки та метод дедукції. Пригадую, я з захопленням читав ці твори, сподіваючись передбачити події.

Джордж Орвелл “1984”.

4

“1984” - це класика. Це антиутопія, яка дуже гарно описала основні правила розвитку тоталітарного суспільства.

Джордж Орвелл “Ферма тварин”.

5

“Ферма тварин” - це ще одна антиутопія. У книзі чудово описано поступовий перехід з ідей загальної рівності і побудови утопії до диктатури і тоталітаризму.

Окрім цього, зізнається Святослав Літинський, йому подобалось читати різні фантастичні книги, зокрема Станіслава Лема, де йдеться про роботів, бюрократію, подорожі та інше.

“Також раджу прочитати книги таких авторів, як Рея Бредбері, Азімова, Джозефа Геллера(Пастка на дурнів), Ернеста Хемінгуея”, - каже Святослав Літинський.

За словами Літинського, йому дуже подобалось читати історії, де сила характеру перемагала зовнішні обставини, чи то природу, чи соціальні чинники. На противагу їм, дуже складно читати твори Марії Матіос, в яких зовнішні обставини перемелюють людські долі, але таке непросте наше життя.

Читайте також на нашому сайті:

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...