• Головна
  • Я рекомендую львів'янам: ТОП-5 книг, які радить прочитати Мирослав Дочинець
23:35, 30 вересня 2016 р.

Я рекомендую львів'янам: ТОП-5 книг, які радить прочитати Мирослав Дочинець

Сайт 032.ua продовжує створювати підбірку книжкових рекомендацій від відомих, цікавих, авторитетних і непересічних людей Львова. Сьогодні ми публікуємо ТОП-5 книг від журналіста, письменника Мирослава Дочинця.

Отож, журналістка 032.ua Наталія Коцюмбас поспілкувалась із письменником, журналістом Мирославом Дочинцем, який розповів їй про 5 книг, які вплинули на його світобачення, сформували особистість і зрештою просто дуже сподобались, адже як то кажуть "припали до душі". Письменник Мирослав Дочинець наголосив на тому, що рекомендувати книги людям йому не притаманно, адже книга - це дуже тонка матерія.

1. "Послання апостола Павла".
Письменник Мирослав Дочинець впевнений, що книжка читає нас, а не ми її читаємо і що книга може відкрити людину в людині, читача в людині. І саме такою книгою є "Послання святого Павла". "Послання святого Павла" - це дуже потужні енергетичні тексти, які є неймовірно насичені. У цих текстах закладений геніальний талант і промовця, і письменника і фолософа. У його творах закладена дуже висока, чітка, раціональна проза, яка мене дуже надихає і цьому довіряю, адже недарма святий Павло став ідеологом християнства. Це не просто так, адже справді йому притаманна якість харазматичного оратора та мовця".
0739_0001_0085_230zv-231m
джерело фото: cdiak.archives.gov.ua
2. Мігель де Сервантес "Дон Кіхот".
На переконання автора "Дон Кіхот" є вічною книгою, так як перечитує він це надбання кожного року. "Якщо би мене запитали у двох словах "шо таке людина?", тоді відповідь у мене би виникла лише одна, а саме, що людина - це Дон Кіхот. У образі Дон Кіхота зібрані абсолюбно всі риси, які притаманні людині, зокрема, наш всесвіт людський як і позитивний, так і негативний, слабість, сила людини, божественне начало і навпаки. Людина - це істота, яка дуже геніально передана у творі "Дон Кіхот". Із героя, який описаний у книзі, можна обурюватись, співчувати, сміятись, цькувати, але це наше дзеркало і для мене це - Дон Кіхот. Варто ще раз наголосити, що ця книга - вічна". 
Cervantes
джерело фото: uk.wikipedia.org


3. Бальзак. "Батько Горіо".
"Автор Бальзак на мене вплинув найбільше із усіх. Я прочитав першу книгу цього автора у 7 класі. Для мене це було приголомшливо, адже прочитання було немовби поворотом і після цього я зрозумів, що у світі більшого, ніж слово немає нічого, щоб мало таку силу, владу над людиною. І Бальзак - це мені відкрив. Влада і харизма слова - неймовірна, позитивна. Вона може кидати людину із однієї емоції в іншу, пробуджувати у ній різні стани, надихати, заряджати, давати розраду та кликати до дій. Слово - це інструмент Божий. Бальзак - це письменник, який не перестає мене вражати своєю універсальністю, енциклопедичністю, начисеністю у своїх творах. Цей письменник знає все, що твориться у цьому світі і він це передає, відкриває нам, дає рецепт життя. Ось це для мене є Бальзак. І одна із його книг, яка мені найбільше імпонує - це "Батько Горіо".
13306a8649c9a03333ef22b51538b0b3
джерело фото: 3.com.ua
4. Ремарк "Тіні в раю".
"Ремарк - це прозаїк, літератор, який вгадав потребу читача нової епохи, сучасності, останнього століття. Цей автор дав нам погляд на самих себе. Ремаркова проза є дуже тонка, раціональна, адже у його творах немає жодної коми тому, що це настільки структурована, чітка, легка проза і неймовірно насичена філософією, психологізмом та загадками людської душі. Ремарк був і залишатиметься письменником для всіх категорій людей, адже його проза є дуже добротна і європейська. Один із його творів, який мені найбільше подобається - "Тіні в раю". 
75460
джерело фото: goodzon.ua
5. Волт Вітмен "Листя трави".
"Волт Вітмен - це геніальні речі, адже його книга "Листя трави" - це є всесвіт нашої душі, адже там ввібрано все, що відбувається у житті. У книзі все передано із біблійною силою, масштабом, це, як нова "Іліада" Гомера нашого сучасного світу. Ти можеш цю книжку читати будь-коли і починати читати із будь-якої сторінки, аби набиратися високої енергії слова, образу, метафори, глибини. Твір є великий і належить до вічних, адже він розширює моє уявлення про силу слова, про можливість слова і про загадку цього світу".
T41lt4
джерело фото: edufuture.biz
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #форум_видавців #Мирослав_Дочинець
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...