• Головна
  • Медики попереджають: На Львівщині циркулюватимуть три штами грипу
23:40, 30 листопада 2016 р.

Медики попереджають: На Львівщині циркулюватимуть три штами грипу

Цієї зими в Україні та Львівській області зокрема очікують одразу на три штами грипу – "Каліфорнія", "Брісбен" та "Гонконг". За словами медиків, останній з них не циркулював на нашій території вже близько 50 років.

Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко розповіла у коментарі 032.ua, що з двома штамами грипу – "Каліфорнія" та "Брісбен" – люди знайомі.

unnamed (4)

unnamed (4)

За її словами, перший циркулює близько восьми років, тому у багатьох вже виробився імунітет. Щодо "Брісбена", то він також не новий для українців.

"Третій штам грипу, а саме вірус грипу А "Гонконг", не циркулював на нашій території майже 50 років. Тому до нього імунітет мають лише люди старшого віку", – пояснила головний епідеміолог Львівщини.

unnamed (3)

unnamed (3)

Як додають медики, Гонконгський грип протікає доволі складно. Він може спричинити чимало серйозних ускладнень, зокрема пневмонію, бронхіт, хворобу ендокринних органів.

"Вірусологи наразі не виявили жодного захворювання на грип. Однак ми вже закликаємо не займатися самолікуванням. Ніщо не замінить кваліфікованого лікаря", – додають медики. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,77
EUR
42,60
42,70
PLN
9,88
9,93
Оголошення
live comments feed...