• Головна
  • У Львові виявили 61 випадок мовних порушень в зовнішній рекламі
13:34, 9 грудня 2011 р.

У Львові виявили 61 випадок мовних порушень в зовнішній рекламі

З початку 2011 року працівники КП «Адміністративно-технічне управління» на засобах  зовнішньої реклами  виявили 61 випадок  порушення закону України «Про мови», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Порушення  були зафіксовані  на рекламних конструкціях таких рекламорозповсюджувачів: «Комтех-Плюс», «Стар РА», агенція «Рейдер», «Мегадрук», «Акіко Інтернешнл Лімітед», «Довіра Аутдор», «Європлакат-Захід», «Довіра Захід», «Нот» СП, «ALTER-V», «Брок», «Борди України», «Біг-Борд», Рекламна агенція «Дагаз Медіа», «Октагон Аутдор» та «Еврідей Україна».  Про це інформує КП «Адміністративно-технічне управління».

Порушення полягали в тому, що рекламний текст  був написаний російською та англійською  мовами, без перекладу українською. У ст. 35 ЗУ «Про мови» зазначено, що тексти офіційних оголошень, повідомлень, плакатів, афіш реклами виконуються українською мовою. Поряд з текстом, викладеним українською мовою, може бути розміщено його переклад іншою мовою.

Усім  рекламорозповсюджувачам-порушникам були скеровані вимоги усунути порушення. Відтак, у 58-ми випадках вимоги були виконані. Зазначимо, якщо рекламорозповсюджувач не реагує на висунуті йому вимоги і не усуває порушення, КП «Адміністративно-технічне управління» надсилає відповідні подання до управління у справах захисту прав споживачів для притягнення порушників до адмінвідповідальності. Так, до управління у справах захисту прав споживачів були скеровані 3 подання.

Нагадаємо, що за порушення ЗУ «Про рекламу» Управління у справах захисту прав споживачів уповноважене накладати на порушників штрафи у розмірі чотирикратної вартості розповсюдження реклами, а у випадку неможливості встановлення вартості розповсюдження – до 300 неоподаткованих мінімумів (5100 грн).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...