• Головна
  • У костелі єзуїтів проводитимуть концерти класичної музики
17:45, 5 грудня 2011 р.

У костелі єзуїтів проводитимуть концерти класичної музики

У приміщенні церкви святих апостолів Петра і Павла (колишній костел єзуїтів) відновлять старовинний орган, аби, окрім богослужінь, проводити тут концерти класичної органної музики, -- повідомив сьогодні під час брифінгу Андрій Садовий, міський голова Львова.

"Це прекрасне місце, центр Львова. У храмі, як кажуть історики, колись вміщалося до 5 тисяч осіб", -- додав міський голова.

"Орган виготовлений у бароковому стилі -- це один з найстаріших інструментів (XVIII століття), який зберігся до сьогодні, -- розповів отець Степан Сус, настоятель храму. -- Товариство підприємців Львівщини на чолі з паном Ярославом Рущишиним погодилася зібрати кошти на реставрацію органу. Частина коштів уже є.".

Реставрації, за словами настоятеля храму святих апостолів Петра і Павла, потребують 40 відсотків органу, решту 60% -- у доброму стані. Як додав отець Степан Сус, настоятель храму, для того, аби відновити орган, до міста запрошували фахівців з Києва, з Будинку органної музики. Фахівці підрахували: аби орган з костелу єзуїтів зазвучав, потрібно близько 80 тисяч євро (приблизно мільйон гривень).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...