• Головна
  • Львівська облрада проситиме національного статусу для Львівської філармонії
10:30, 29 листопада 2011 р.

Львівська облрада проситиме національного статусу для Львівської філармонії

Львівська облрада розгляне проект звернення до Президента України та Міністерства культури про надання Львівській обласній філармонії статусу національного закладу.

Про це 28 листопада у коментарі ЗІКу повідомив голова Львівської облради Олег Панькевич, відповідаючи на запитання, яке обговорюється серед депутатів про те, що обласна рада ініціює передачу Львівської філармонії державі.

«Питання є у порядку денному. Йдеться про отримання національного статусу, але не про передання, віддання», – повідомив Панькевич.

У свою чергу, за словами голови облради, статус національної установи забезпечить філармонії державне фінансування, покращить соціальне забезпечення та зарплати її працівників.

У проекті звернення перераховані всі здобутки Львівської філармонії й зазначено, що «діяльність філармонії сприяє реалізації ідеї національного відродження і підвищення іміджу України у світі».

Львівська облрада переконана, що Львівська обласна філармонія цілком заслуговує та потребує присвоєння їй статусу національного закладу України. «Львівська обласна рада звертається до Вас із проханням розглянути питання щодо надання Львівській обласній філармонії статусу національного закладу України», – сказано у проекті звернення.

Для підсилення рішення в обласній раді очікують аналогічного звернення колективу Львівської філармонії. Проект рішення щодо Львівської обласної філармонії вже включений до порядку денного чергової сесії 6 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...