• Головна
  • Як наркотики руйнують наше суспільство
Реклама
17:00, 26 серпня 2015 р.

Як наркотики руйнують наше суспільство

Реклама

Вже давно для багатьох людей очевидно, що наркотики -  це величезне зло та руйнування суспільства. Те, що люди вживають наркотики, завдає шкоди їх сім'ям та кільком поколінням відразу. У першу чергу, від наркозалежності страждають підлітки, а це наше майбутнє. Ні для кого не секрет, якої страшної шкоди завдають наркотики здоров'ю людини і яке складне та тривале лікування наркоманії. Але незважаючи на це кількість наркоманів в нашій країні з кожним роком збільшується з катастрофічною швидкістю. Чому так відбувається? Що штовхає молодь на такі необдумані дії?

По-перше, слід враховувати, що в підлітковому віці змінюється психіка дитини, вона починає якось по-іншому дивитися на світ, формується свій індивідуальний світогляд. У перехідному віці підлітки можуть копіювати поведінку інших людей і в тому числі переймати їх негативні звички. У такий час підліток замислюється про сенс свого життя, він може почати бачити в собі якісь недоліки, бажати позбутися вад і починає відгороджуватися від людей. Як наслідок ми отримуємо дитину з легкою депресією або якимось психічним розладом. Саме в такому стані підліток шукає, що ж йому допоможе позбутися важкого вантажу проблем. Як же йому скинути цей тягар? І він знаходить найпростіше рішення, яке йому рекомендує його оточення - розслабитись і вживати наркотики. Ось вам одна з причин, чому підлітки стають наркоманами.

Також причини вживання наркотиків можуть бути банальними, як то проста цікавість. Як кажуть, заборонений плід солодкий. Та й до того ж навколо підлітка багато доброзичливців, які самі попались на крючок наркотиків і не проти і йому запропонувати. Якою б не була причина першого приймання наркотиків в результаті це призводить до дуже тяжких наслідків, з якими людина самостійно вже впоратися не може. Що ж робити, коли на ваших очах людину затягує прірва залежності? По-перше, не варто втрачати надію, боріться і прагніть до останнього спасти.

Наразі існує велика кількість реабілітаційних центрів, де надається кваліфікована ефективна допомога. Так сучасна реабілітація наркозалежних передбачає ефективні методи лікування. Але потрібно врахувати один важливий факт: реабілітація буде успішною, якщо хвора людина підійшла до своєї проблеми усвідомлено і хоче впоратися зі своєю бідою. Можливо не все буде проходити гладко і швидко, і потрібно буде докласти масу зусиль, але це варто того. Зазвичай люди, у яких трапилася така біда, намагаються замовчувати про неї, але ж на початкових стадіях наркозалежності надати допомогу хворому набагато простіше. Зараз дуже багато реабілітаційних центрів які працюють в різних напрямках. У Вас завжди є вибір, головне діяти, а не лише безвідповідально слідкувати за ситуацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...