• Головна
  • Поради батькам. Що потрібно знати про медогляди дітей?
12:30, 29 серпня 2015 р.

Поради батькам. Що потрібно знати про медогляди дітей?

032.ua публікує поради батькам від в.о. головного педіатра Львова Надії Капрусь про те, коли дітям проходити медогляди та до яких фахівців звертатись.

За словами Надії Капрусь, цьогоріч нічого нового для батьків немає. Адже, як і минулого року, медогляди та профілактичні огляди школярі проходять щорічно у присутності батьків.

До 1 вересня мають пройти медогляд тільки діти, якій підуть у 1-й клас

«До 1 вересня мають пройти медогляд тільки діти, якій підуть у 1-й клас, а діти інших вікових категорій можуть звертатися впродовж року. Всім іншим дітям не обов’язково проходити всіх спеціалістів, які є в поліклініці. Вони можуть звернутися до сімейного лікаря. А до вузьких спеціалістів можна звертатися впродовж календарного року», - каже в.о. головного педіатра Львова.

А зараз детальніше по вікових категоріях.

Діти 6 років. Мають пройти медогляд до 1 вересня. Всі записи огляду фахівців ведуться у спеціальному документі 026/о (Медична картка дитини для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів).

Яких фахівців пройти?

- офтальмолог;

- отоларинголог;

- хірург-ортопед;

- ендокринолог;

- стоматолог;

- логопед;

- психіатр.

Окрім цього, слід здати загальний аналіз крові, сечі, аналіз на цукор в крові та кал на яйця глистів.

Тоді робиться висновок про стан здоров’я. Проводиться проба Руф’є, що допомагає визначити, які фізичні навантаження може отримувати учень на уроках фізкультури. Вони залежать від функціональних можливостей серцево-судинної системи.

Діти 7, 8, 9 та 10 років. Їх оглядає лише сімейний лікар або педіатр. Також визначається проба Руф’є, від індексу якої залежить чи буде дитина займатись у спеціальній або підготовчій групі на уроках фізичного виховання.

11 років. Оглядає педіатр і сімейний лікар. Також хірург-ортопед, офтальмолог і стоматолог.

12-13 років. Оглядає педіатр і сімейний лікар.

14-15 років. Окрім сімейного лікаря – стоматолог, хірург-ортопед, ендокринолог. Проводиться флюорографічне обстеження грудної клітки.

16-17 років. У цьому віці обов’язковим є похід до стоматолога та флюорографічне обстеження. Інших спеціалістів відвідують за показаннями та при потребі проведення додаткових обстежень.

Після проходження медоглядубатькам видають «Довідку учня загальноосвiтнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профiлактичного огляду» 086-1/о та «Карту профiлактичної роботи з учнями загальноосвiтнiх навчальних закладiв, їх батьками або законними представниками щодо виявлення факторiв ризику алкогольних та наркотичних проблем» за номером довідку 086-2/о.

«Ці дві довідки батьки мають віднести у медкабінет школи, де навчається їхня дитина. На основі цих документів формуються групи з фізкультури», – зауважує Віра Капрусь.

Нагадаємо, 1 вересня, у школах буде проходити Свято першого дзвоника. За оперативними даними з районних та міських відділів освіти, цьогоріч на Львівщині вперше за парти сяде 29 тис. 33 дитини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #1вересня #медогляди #школярі #Віра_Капрусь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...