• Головна
  • Школами Львова крокує акція - «Слава Героям!»
08:00, 21 листопада 2011 р.

Школами Львова крокує акція - «Слава Героям!»

Продовжується хода акції «Слава Героям!» львівськими  школами.

За останній тиждень історичні  експозиції «УПА. Історія нескорених», які включають серію планшетів, книгу-альбом і диск з мультимедійною презентацією виставки, отримали навчальні заклади міста: середні загальноосвітні школи №№ 38, 48, 5, 66, 83, 54, ліцей менеджменту, класична гімназія при Львівському національному університеті імені Івана Франка та спеціалізована музична школа-інтернат ім. Соломії Крушельницької.

Ці видання  Центру досліджень визвольного руху, які розповсюджуються Зарваницькою громадською ініціативою,  стануть у пригоді вчителям історії, учням та студентам як навчально-методичні посібники із вивчення історії національно-визвольної боротьби українського народу у ХХ столітті.

Адже саме діяльність ОУН і УПА є її найяскравішими сторінками, які залишили по собі чимало архівних матеріалів, світлин, спогадів учасників та очевидців, фольклорних джерел.

Як повідомляє JeyNews, про це та інші аспекти діяльності Зарваницької ініціативи та Центру досліджень визвольного руху учням, батькам та вчителям під час публічних презентацій виставки розповідали представники Зарваницької ініціативи народний депутат Тарас Cтецьків, Юрко Антоняк та Орест Данчевський, історики Ігор Дерев'яний, Василь Стефанів, Марта Гавришків, Юлій Хвещук.

У всіх закладах освіти презентації пройшли успішно, викликавши живе зацікавлення учасників. Виставки, які залишаться у школах і стануть предметом постійної  експозиції кабінетів історії та шкільних музеїв, є гідною відповіддю патріотичної громадськості на намагання нинішньої промосковської влади сфальсифікувати українську історію на догоду Кремлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,87
9,89
Оголошення
live comments feed...