Реклама
10:18, 7 травня 2015 р.

Всi плюси та мiнуси засмаги

Реклама

Про ідеальну засмагу мріє будь-яка дівчина. Щоб втілити мрію в життя, ми їдемо в зимову відпустку в теплі краї, а влітку біжимо на міські пляжі. Але мало хто з жінок замислюється про користь і шкоду такого захоплення.

Іноді надмірне захоплення сонячними ваннами може завдати шкоди здоров'ю, і гонитва за довгоочікуваною бронзовою засмагою може перерости в серйозне захворювання у вигляді меланоми. Успішно її лікувати можуть не всі, а реально це виходить тільки в лікарів з Німеччини: http://bavarmed.com/. У Німеччині велика концентрація фахівців цієї медичної галузі.

Що ж таке насправді засмага?

Насправді засмага – це не що інше, ніж захисна реакція нашої шкіри. Під впливом сонячних променів шкіра починає червоніти. Організм вмикає захисну функцію, виділяючи при цьому велику кількість меланіну, який поступово додає шкірі темний відтінок, накопичуючись в нижніх шарах епідермісу. В результаті ми отримуємо бронзову засмагу, яка зберігається певний час.

Сонячні промені, безсумнівно, надають позитивний ефект нашому здоров'ю, але завжди залишається ризик опинитися в клініці Німеччини з одного неприємного приводу: http://bavarmed.com/kliniki-germanii-medicinskiy-centr-za-rubezhom-zagranicey-evropa-mjunhen-chastnie-universitetskie.html. Отже, з хорошого:

  • Просте перебування на сонці здатне поліпшити настрій, тому що за допомогою нього в кров людини викидається величезна кількість гормону радості ендорфіну.
  • Сонячні промені допомагають організму виробляти вітамін Д, який ми не можемо отримати за допомогою продуктів харчування.
  • Під дією ультрафіолету поліпшується обмін речовин.
  • Знижується рівень холестерину.
  • Ультрафіолетові промені здатні очистити закупорені пори і нормалізувати роботу сальних залоз. В результаті помірне прийняття сонячних ванн здатне допомогти позбутися такого неприємного захворювання як акне.

Окрім користі тривале перебування на сонці може і нашкодити нашому організму:

  • Надмірне перебування на сонці робить шкіру сухою і грубою.
  • Посилюються процеси старіння шкіри.
  • Виникає небезпека отримання сонячних опіків.
  • Волосся стає ламким й тонким.
  • Збільшується ризик отримання такого важкого захворювання як меланома – рак шкіри. Як вже згадували вище, успішним лікування раку вважається насамперед в Німеччині: http://bavarmed.com/germanii-lechenie-udalenie-raka-onkologii-opuholi-metastaz.html.

Щоб мінімізувати негативні наслідки тривалого перебування на сонці, а отримувати лише задоволення від прийняття сонячних ванн, рекомендується попросту дотримуватися ряду правил, які знають практично всі, але рідко хто їх дотримується:

  • Засмагати тільки з 9 до 11 або з 16 до 19 годин. У цей час сонце менш активне і ризик отримати опік малоймовірний.
  • Вибирати і користуватися сонцезахисними засобами тільки відповідно до свого типу кольору шкіри. Чим світліше шкіра, тим вище повинна бути ступінь захисту препарату.
  • Завжди вдягайте головний убір, перебуваючи на сонці, щоб уникнути сонячного удару.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#засмага
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,84
EUR
42,75
42,88
PLN
9,80
9,86
Оголошення
live comments feed...