• Головна
  • Вітаміни краси: 10 цікавих фактів
08:59, 9 травня 2015 р.

Вітаміни краси: 10 цікавих фактів

Вітаміни просто необхідні людському організму. Їх надлишок, як і недолік, викликає збій в роботі всіх органів. Якщо організм отримує їх у потрібній кількості, то працездатність, самопочуття, волосся, нігті, шкіра і імунітет будуть завжди на висоті.

1. Не кількість, а якість. На сьогоднішній день відкрито більше двадцяти вітамінів, але нашому організму для повноцінної роботи необхідно лише тринадцять.

2. Жири + вітаміни. Якщо ви запланували зайнятися вегетаріанством або сісти на безбілкову дієту, то повинні знати, що деякі вітаміни засвоюються тільки при вживанні білкової їжі. Це такі вітаміни як: К, А, E, D. Щоб дані вітаміни добре засвоїли, жирною їжею захоплюватися не обов'язково, але кілька горіхів і ложечку рослинного масла з салатом вам потрібно вживати щодня.

3. Вітаміни зберігайте у темному місці, так як світло для них згубний.

4. Вітаміни VS антибіотики. Нестача вітаміну Н негативно впливає на стан нігтів, шкіри і волосся, а під впливом антибіотиків цей вітамін в організмі знижується. Також зменшуються запаси вітаміну В, під впливом антибіотиків, тому приймаючи ліки, не забувайте приймати пробіотики.

5. Краса волосся. Щоб ваше волосся були красивими, шовковистим і здоровими потрібно приймати вітаміни Е, С, А, В3, В5.

6. Міцні нігті. Велике значення у формуванні рогового покриву нігтьової пластини грають вітамін В5, В1, Е і аскорбінова кислота.

7. Квітуча шкіра. Ваша шкіра боргу буде залишатися молодою і еластичною, якщо ви будете вживати вітаміни Е, А, В2, Н і нікотинову кислоту.

8. Передозування. Надлишок вітамінів відразу ж відбивається на стані нігтів, волосся, шкіри, і на загальному самопочутті.

9. Старінню - ні! Нестача вітаміну Е призводить до передчасного старіння, тому вживайте мигдаль, соняшникове насіння та арахіс.

10. Здоров'я всього організму впливає на повноцінне засвоєння вітамінів. Якщо у вас проблеми з підшлунковою залозою, а ви натщесерце випили таблетку поливитаминного комплексу, то вітаміни Е, А і D не засвоїли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...