• Головна
  • Оформляємо субсидію. Що варто знати львів’янам
суботня розмова
09:50, 4 квітня 2015 р.

Оформляємо субсидію. Що варто знати львів’янам

суботня розмова

Незабаром львів’яни отримають квитанції, у яких  вартість комунальних послуг буде в кілька разів більшою за попередню. Як зекономити в нових реаліях і не платити більше, - читайте у суботній розмові.

З 1 квітня, уряд у кілька разів підняв ціни на газ і на цьому не зупиниться. Аби нові ціни не завдали такого сильного удару по гаманцях львів’ян, їм пропонують оформити субсидії.

За словами в.о начальника управління соціального захисту ЛМР, Ігора Кобрина, з 1 травня 2015 року майже кожен львів’ян може оформити собі субсидію. І зробити це не так складно, як раніше.

«З травня умови надання субсидій значно спрощені, а саме необхідно подавати тепер лише заяву та декларацію про доходи. Обидва документи теж скоротили, замість кількох сторінок, лише по одній. При оформленні субсидії будуть зняті обмеження щодо майнового стану (окрім одноразової покупки понад 50 тисяч гривень), щодо наявності у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні, щодо здачі в найм житлового приміщення особами, які оформлюють субсидію.

Органам соцзахисту забороняється вимагати від заявників інші документи, крім заяви та декларації

Органам соцзахисту забороняється вимагати від заявників інші документи, крім заяви та декларації. Всі додаткові документи будуть отримані органами соціального захисту у порядку обміну від Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та ін. Хочу наголосити, що термін дії субсидії буде тепер 12 місяців і продовжуватимуть його автоматично», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Ігор Кобрин.

 З початку року до відділів управління соціального захисту за субсидією уже звернулось майже 5,5 тис. львівських сімей, з яких понад 5 тис. цю субсидію вже отримали.

При оформленні субсидії, головне на наробити помилок.

Як бачимо, деяким людям, які звернулись за соцдопомогою було відмовлено, тому при оформленні субсидії, будьте уважні, а головнет: не наробіть помилок.

«Важливо правильно заповнювати свої декларації. Бо якщо людина неправильно задекларує свої доходи за попередній рік, фахівці це виявлять і споживачу доведеться повернути суму наданої субсидії у подвійному розмірі. Окрім цього, у помилок треба уникати і при заповненні довідки про доходи. Аби уникнути неточностей,  краще зверніться ми радимо звертатись затдовідкою про доходи до органів фіскальної служби»,- каже чиновник.

Зазначимо, що уряд заборгував постачальникам послуг, якими користуються львів’яни 27,6 млн грн. за субсидії та пільги. Такою є цифра станом на 2 квітня.

Як розповів Ігор Кобрин, ситуація є складною, адже борг може збільшитись у кілька разів.

«Ситуація є критична бо з квітня тарифи збільшаться, відтак нарахування будуть більші. Тобто якщо не буде відшкодувань, то шалено збільшуватиметься заборгованість», – зазначив І. Кобрин.

Тим часом, щоб допомогти мешканцям області оформити субсидії, на Львівщині стартує масштабний друк  бланків для заяв і декларацій про доходи сім’ї на оформлення субсидії. Обіцяють, що надрукують 1,8 мільйон бланків. Розповсюджувати їх будуть вже після Великодніх свят. Окрім цього мешканці Львівщини отримають міні-інструкцію стосовно того, як правильного писати заяви та заповнювати декларації.

 «Заповнені документи громадяни можуть або самостійно віднести до органів соцзахисту, або ж відправити поштою, повідомили у Міністерстві соціальної політики», - розповіли у прес-службі Львівської ОДА.

Додамо, загальна кількість сімей, що отримують субсидію сьогодні, становить майже 18 тис.

Для тих, хто хочете отримати субсидію або дізнатись про неї більше, 032.ua публікує список  контактів відділів соціального захисту районів Львова:

 Контакти:

Галицький:

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...