• Головна
  • На які пільги від держави може розраховувати незрячий львів’янин
12:11, 14 жовтня 2014 р.

На які пільги від держави може розраховувати незрячий львів’янин

Ці люди мають тільки пільгове право на проїзд, санаторно-курортне лікування.

Завтра, 15 жовтня львівська громадськість відзначає Міжнародний день білої тростини. Станом на 1 жовтня на обліку перебувають 1203 незрячі особи І і ІІ груп інвалідності.

Доцільно згадати, що на державному рівні недостатнє фінансове, матеріальне та пільгове забезпечення людей з особливими потребами, в т.ч. і незрячих

«Доцільно згадати, що на державному рівні недостатнє фінансове, матеріальне та пільгове забезпечення людей з особливими потребами, в т.ч. і незрячих. З державного бюджету ці люди мають тільки пільгове право на проїзд, санаторно-курортне лікування, яке зараз забезпечують в неповному обсязі. Виходячи з цього, на рівні міста вже впродовж декількох років реалізуються ініціативи – місцеві пільги, допомоги, виплати, що є суттєвою підтримкою для осіб, які мають проблеми зі зором», - у коментарі для 032.ua розповів в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

З міського бюджету м. Львова відшкодовуються пільги на оплату житлово-комунальних послуг інвалідам по зору: 50% інвалідам І групи, 40% - інвалідам ІІ групи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#день білої тростини Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...