• Головна
  • ЗМІ: Оплачувати досягнення Кабміну Яценюка українці будуть із власної кишені
12:43, 11 жовтня 2014 р.

ЗМІ: Оплачувати досягнення Кабміну Яценюка українці будуть із власної кишені

Єдине досягнення Кабінету Міністрів під керівництвом Арсенія Яценюка - те, що він домовився з Міжнародним валютним фондом про співпрацю. Проте оплачувати це досягнення українці будуть зі свого гаманця.

Про це пишуть «Известия в Украине» у статті «Новий економічний курс: провали без досягнень»

«Нова влада за лічені тижні зробила те, чого попередня не могла кілька років - узгодила із заморськими банкірами всі умови й отримала перший транш кредиту. Втім, на першому транші справа поки й заглухла. Тим не менш свою частину зобов'язань Україна виконала. І завдяки цьому кожен українець може грамотно пояснити, чому уряд Азарова-Арбузова мав рацію, не погоджуючись звалювати на країну непідйомні для неї зобов'язання», - пише видання. 

«У попередні роки багато говорилося про те, яке у нас непрофесійне керівництво НБУ. Мовляв, якби він відпустив гривню, то це призвело б до зменшення імпорту і зростання експорту. Тобто вирівняло валютний баланс і забезпечило економічне зростання за рахунок зростання внутрішнього виробництва. Тепер кожен знає, що це був міф. Причому міф небезпечний для країни, яка практично нічого не виробляє, вся економіка якої просякнута доларом і яка по вуха загрузла у валютних боргах. До відновлення виробництва і дедоларизації ні про який вільний курс не можна було й думати. Однак нова влада бездумно пішла на цей крок. 

Результат не змусив себе довго чекати. Зовнішній борг України за півроку збільшився в 1,5 разу. Ціни на основні продукти та товари зросли на 20%. На бензин і дизпаливо - на 50-60%», - наголошує автор статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...