суботня розмова
13:30, 19 липня 2014 р.

Тероризм знищує туризм

суботня розмова

Львів відкритий для світу, але після вторгнення Росії на територію України, світ почав «закриватися» від Львова. Потік туристів до міста замість того, аби збільшитись , зменшився на 20 — 25%. А гасло «Львів привітне місто», який придумали напереродні Євро-2012 уже не вселяє такої впевненості та довіри в іноземних туристів.

Львів з давніх-давен назвають туристичною столицею України. Таке звання місто заслужило завдяки тому, що тут впродовж кількох десятків років, щодня радо вітало тисячі туристів з різних куточків світу.

«Неповторний дух, насичене мистецьке життя, патріотичний характер мешканців, чаруючий запах кави,багата історія, оповита легендами - це ті якості, які змушують мене приїжджати до Львова кожні два роки», - розповідає турист Андрій.

І справді, як то кажуть, у Львові є на, що подивитися. У місті працює низка туристичних фірм, які готові надати свої послуги кожному, хто бажає гарно провести час. Туристам пропонуються різноманітні тематичні екскурсії містом, можливість відвідати численні музеї, театри, храми, провести час у паркових зонах міста, аквапарку, басейнах, а також приємно посидіти в кав'ярнях чи ресторанах Львова. З огляду на такі пропозиції, торік місто відвідали 1 млн 600 тис. туристів. І все було б добре, цифра б, очевидно, збільшилась і цього року в декілька разів, якби не військові дії, що відбуваються на Сході. Уже понад три місяці в Україні вбивають військових, створюють самопроголошені республіки, руйнують міста та селища. А майже ніхто не хоче їхати в країну де триває неоголошена війна.

кількість туристів зменшилась приблизно на 20% порівняно з аналогічним періодом 2013 року.

Відтак, цього року кількість туристів зменшилась приблизно на 20% порівняно з аналогічним періодом 2013 року.

За словами Галини Малець, начальника управління туризму Львівської міської ради, через події на сході держави, кількість туристів у Львові в першій половині 2014 року зменшилась на 20-25%, а туристичний «пік», спостерігали на початку року, на Новий рік і Різдво.

 готелі і турбізнес були завантажені приблизно на 10-20%

«Тоді Львів відвідала рекордна кількість туристів – близько 300 тисяч гостей за 10 днів з України та сусідніх держав. Потім відбувся величезний спад з кількості туристів, коли готелі і турбізнес були завантажені приблизно на 10-20%», - зазначила Галина Малець під час інтернет-відеомосту між Львовом і Одесою.

Чиновниця вважає, що зараз у Львові є спад гостей з -за кордну і найбільший спад вони спостерігають у випадку з поляками. На першому місці нині за кількістю туристів, які приїжджають до Львова, кияни, а на другому – одесити. «Водночас торік на другому місті були поляки, які цьогоріч продемонстрували тенденцію найбільшого спаду», - додала Галина Малець.

Кандидат історичних наук, гід, Ігор Лильо розповідає, що, за його підрахунками і спостереженнями, цьогоріч польських туристів у Львові стало на 85% менше, ніж торік.

На думку кандидата історичних наук, ця війна цілковито покінчить із поняттям «совковий туризм». «Буде працювати лише те, що вирізняє регіон. Сьогодні черга стоїть за унікальними пропозиціями. Ми не могли за 4 дні пропустити всіх бажаючих на екскурсії. Ми повинні очолювати процес, а неназдоганяти. Україна б’ється за Європу», - додає Ігор Лильо.

Треба запрошувати серйозних іміджмейкерів, щоб створювати новий імідж країни

Щоб потік туристів повернувся до Львова, Марк Зархін, співзасновник ГО «Львівський туристичний альянс», ресторатор переконаний - світові львів’яни і одесити мають поручитися за репутацію своїх міст. Відтак потрібно звернутися до відомих львів’ян і одеситів – авторитетів у всьому світі, щоб вони поширили спільну заяву про те, що, незважаючи на події на сході України, Львів і Одеса є містами, де безпечно відпочивати.

«Треба запрошувати серйозних іміджмейкерів, щоб створювати новий імідж країни. Ми з Одесою – конкуренти лише для внутрішнього ринку. Про зовнішній маємо думати разом», - наголосив Марк Зархін.

Дійсно, туризм перетворюється на одну з пріоритетних сфер в світовій економіці, що спричиняє як розвиток окремих галузей, так і соціально-економічний розвиток держав. І поки в деяких країнах туристична галузь формує більшу частину національного багатства держави, в нас – тероризм повільно, але цілеспрямовано, знищує і туризм. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...