• Головна
  • Stop Russia: Російських видавництв на «Форумі видавців» не буде
13:58, 18 липня 2014 р.

Stop Russia: Російських видавництв на «Форумі видавців» не буде

А книги російського походження будуть маркувати

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик.

«ГО «Форум видавців» і Економічний бойкотний рух дійшли згоди щодо продажу виданих у Росії книжок на цьогорічному книжковому ярмарку. 

Присутність російських видавців визнана небажаною, тому їх на ярмарку не буде. Українські книготорговельні компанії будуть попереджені про недоречність продажу книжок російського походження в сьогоднішніх умовах. Якщо вони все-таки вирішать торгувати, то будуть зобов’язані маркувати книжки згідно з ухвалою Львівської міської ради від 10 липня 2014 р. Наліпки для маркування забезпечить ГО «Форум видавців» і слідкуватиме за дотриманням ухвали..

Рішення про придбання книжок лишається за відвідувачами ярмарку і ми сподіваємося, що вони чинитимуть по совісті і купуватимуть російські книжки лише у випадку крайньої професійної необхідності. Ми рекомендуватимемо, одночасно з купівлею російської книги, жертвувати кошти для українського війська. 


Ситуація, коли три чверті українського ринку це книжки, імпортовані з Росії, є нездоровою навіть для мирного часу. А зараз, коли залежність від російського імпорту стає небезпечним тягарем для України, ми повинні поєднати зусилля й допомогти українським видавцям. Ми сподіваємося, що запропоновані заходи сприятимуть, крім послаблення російської казни та зниження ідеологічного впливу, оздоровленню і зміцненню українського книжкового ринку», - написав Олег Радик.

Нагадаємо, з 10 по 14 вересня 2014 року відбудеться 20-ий Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» –  найочікуваніша в Україні книжкова, літературна, культурна подія року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,95
EUR
42,85
43,00
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...