• Головна
  • У Львові люди збирають гроші на бронежилети, поки чиновники розбираються, чому солдати мають не амуніцію, а лайно в зоні АТО
Підсумки 1 липня
08:00, 2 липня 2014 р.

У Львові люди збирають гроші на бронежилети, поки чиновники розбираються, чому солдати мають не амуніцію, а лайно в зоні АТО

Підсумки 1 липня

Ранок 1 липня у Львові розпочався із вечірньої новини про припинення мирного плану. Петро Порошенко дав команду «Вогонь».

Протягом десяти діб Україна демонструвала Донбасу, Україні, всьому світові свою відданість мирному способу врегулювання, спровокованого ззовні, конфлікту. Однак не усі терористи скористались можливістю безперешкодно покинути територію нашої держави.

Одразу ж після припинення мирного плану, в зоні АТО почалась стрільба. Є один поранений з нашої сторони. На «гарячому» сході України розповідають, що наші бійці втратили бойовий дух через  мирний план, оскільки не могли вогнем вигнати бійців, а лише захищались.

А тим часом у Львові поранений офіцер-десантник отримав орден Богдан Хмельницького. Зараз Олег Бутніцький у львівському госпіталі оговтується після поранення, однак оптимізм та патріотизм не пропали від поранення. Новоспечений майор готовий знову йти на фронт.

Хотіли б йти на війну, та не мають в чому

Вже декілька днів не стихає скандал довкола бійців 3-го територіального батальйону на Львівщині. А точніше – довкола амуніції. Депутати впевнені, бійці носять дрантя. Замість комфортного взуття, солдати натирають ноги до мозолів незручними «берцями». Бійці вимушені вбиратися в картонне взуття з цвяхами. Візити депутатів до батальйону доводять, що звіти у Верховній Раді насправді відрізняються від реального стану речей.

А тим часом у Львові створили комісію, яка виясняє, чому так одягаються наші військові. Екс-губернатор Ірина Сех переклала усю відповідальність за «голих-босих» солдатів на розпорядника. Мовляв, він «не зумів швидко використати мільйон гривень».

У Львові продовжують збирати гроші для потреб бійців у зоні АТО. Те, чим має займатися влада, роблять звичайні львів’яни, які не мають мільйонної зарплати. У львівському храмі зібрали більше 1 млн гривень та 22 тис. євро для українських військових – усе на потреби армії.

На вихідних частину бронежилетів та касок вже передали в зону АТО активісти Самооборони та Народного контролю. А журналіст Левко Стек, який безпосередньо побував там, здивований, якою амуніцією користуються бійці. Він відверто називаю тамтешні бронежилети … лайном.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зона АТО #підсумки #Порошенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...