• Головна
  • «Побачив шматки скривавленого м'яса, які звисали з мого плеча», - львів’янин, якому на Євромайдані відірвало руку (ФОТО, ВІДЕО)
З перших вуст
11:27, 10 квітня 2014 р.

«Побачив шматки скривавленого м'яса, які звисали з мого плеча», - львів’янин, якому на Євромайдані відірвало руку (ФОТО, ВІДЕО)

З перших вуст

Люди, які собою закрили Євромайдан – герої. Кожна їх історія – унікальна, переповнена вірою, надією та біллю. 

Пластун Андрій Жупник був на Євромайдані із листопада. Сотник 15 сотні. 37-річний програміст, дивовижно добра і світла людина - один із героїв, які постраждали на Майдані. Він обороняв беззбройних людей. За це поплатився рукою.

«Побачив шматки скривавленого м'яса, які звисали з мого плеча», - львів’янин, якому на Євромайдані відірвало руку (ФОТО, ВІДЕО), фото-1

«Коли ми йшли на Майдан, розуміли, що можемо постраждати, але бачили також те, що влада не розуміє іншої мови, окрім сили...», - розповідає Андрій.

18 лютого під час наступу на Верховну раду Андрієві вибухом гранати відірвало ліву руку...це тим більше неймовірно страшно, бо він лівша... Був на лікуванні в Польщі, нещодавно повернувся, чоловіку зробили тимчасовий протез, за кілька місяців, як рана загоїться і буде можливість, встановлять постійний австрійської фірми.

«Побачив шматки скривавленого м'яса, які звисали з мого плеча», - львів’янин, якому на Євромайдані відірвало руку (ФОТО, ВІДЕО), фото-2

Андрій був на Майдані з перервами, починаючи з листопада. Під час мирного наступу на Раду 18 лютого, як самооборонівець, разом з колегами охороняв беззбройних людей. Коли він зі своєю сотнею дійшов до місця, де силовики перекрили дорогу військовими вантажівками, Андрій виліз на одну з них і побачив, як у напрямку людей, які дійшли до Маріїнського біжать тітушки і вирішив йти на допомогу. Люди зробили барикаду із сміттєвих баків. Потім Андрій говорив, що «це була тактична помилка». Їх оточили беркутівці і бандити та розділили на групи, закидували камінням і гранатами. Одна з них вибухнула в руці Андрія...

Пізніше він згадував: «Гранати летіли з усіх боків, люди призвичаїлись до вибухів. Спочатку не відчув болю, просто в якийсь момент побачив шматки скривавленого м'яса, які звисали з мого плеча...Кожен з нас мав аптечку, перетиснув собі місце над раною, щоб зупинити кровотечу, друг перебинтував мені руку».

Пораненого Андрія завезли до 17 лікарні, яку охороняли афганці, потім його звідти забрали друзі і перевезли на лікування до Польщі, інформує спільнота Євромайдан Львів у Фейсбуку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Євромайдан
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,77
EUR
42,80
42,83
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...