• Головна
  • Австрія допомагає пораненим на Євромайдані зі Львова і відправляє медикаменти
22:29, 20 березня 2014 р.

Австрія допомагає пораненим на Євромайдані зі Львова і відправляє медикаменти

Вперше поранені на Майдані були перевезені до Відня для лікування у лікарні Рудольф-Штіфтунґ. Це стало можливим 26 лютого 2014 року за ініціативи Представництва OeAD у Львові / Відділення з питань науки і освіти Посольства Республіки Австрії у Львові, з допомогою Посольства Республіки Австрії в Києві та Австрійського Червоного Хреста.

Обидва пацієнти Антон К., митець з Києва, та Іван К., меблевий столяр з Коломиї, були поранені під час боїв на Майдані у Києві гумовими кулями в очі та успішно прооперовані у Відні. Лікування стало можливим лише тоді, коли Магістрат міста Відень запевнив, що бере на себе витрати за медичне обслуговування. Про це 032.ua інформує прес-служба Львівської міської ради.

Обидва постраждалих після лікування у Відні повинні повернутись на лікування до Львова рейсами Австрійських авіаліній. Австрійська авіакомпанія Austrian Airlines безкоштовно надала квитки для двох пацієнтів і супроводжуючої особи. Кишенькові гроші для постраждалих були надані Ротарі Інтернешнл. OeAD (Австрійська служба обмінів) забезпечила безкоштовне проживання у Відні. Посольство України у Відні опікується пацієнтами у столиці Австрії. Приблизно ще 14 пацієнтів, здебільшого з Києва, перебувають на лікуванні у медичних закладах Австрії.

Також за ініціативи директора Представництва OeAD у Львові Андреаса Веннінґера, на прохання Львівської міської ради змогли передати у ніч з 5 на 6 березня Львівській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги медикаменти з Австрії на суму 60 тисяч євро. Препарати були надані фондом цивільного захисту Австрійського міністерства внутрішніх справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Євромайдан
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...