• Головна
  • Майданівці погодилися розібрати барикади на Грушевського
09:00, 4 лютого 2014 р.

Майданівці погодилися розібрати барикади на Грушевського

Головна новина, яку на часі обговорюють на Майдані - це перемовини ветеранів Афганістану та представників "Правого сектору" з міліцією та СБУ, йдеться у сюжеті ТСН.

Афганці та комендант Майдану Андрій Парубій кажуть, що мітингувальники готові розібрати деякі барикади на Грушевського, якщо буде звільнено всіх заарештованих активістів майданівці.

 "Зараз важливо, щоб люди не сиділи в тюрмі, а могли бути або у себе в домівці, або на Майдані. Тому на данному етапі ми вважаємо, що навіть звільнення під домашній арешт. коли людина повертається в сім'ю, це вже є великий крок", - зауважив Парубій.

У свою чергу афганці звинувачують у ескалації конфлікту політиків.

"З тієї сторони, як і з цієї, стоять наші діти. А ми не хочемо крові, тому, я думаю, якщо проливається кров, то у цьому винні саме політики - і одні, й інші", - заявив учасник афганської війни Павло Ковальчук.

Тим часом люди на барикадах чекають сьогоднішнього засідання Ради та сподіваються на прийняття нового закону про амністію, повернення старої Конституції.

Та попри свої сподівання на позитивні зрушення, активісти продовжують тернуватися. Вони готові до активних дій, якщо побачать, що влада їх не чує.

Як повідомлялося раніше, афганці та "Правий сектор" розповіли про домовленість із силовиками щодо звільнення активістів. Представник воїнів-афганців Олег Міхнюк стверджує, що силовики нібито погодились спочатку відпустити людей попри вимогу закону - спочатку звільнення вулиць і будівель. Натомість афганці гарантують під час переговорів утримання перемир'я.

"Умова заключається в тому, що вони відпускають полонених, ми розблоковуємо вулицю Грушевського. Тобто умовно - це п'ятниця. Якщо вони не виконують цю умову, ми не будемо розблоковувати вулицю", - заявив Міхнюк

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...