• Головна
  • Підсумки Різдвяному Ярмарку у Львові (ФОТО, ВІДЕО)
17:30, 21 січня 2014 р.

Підсумки Різдвяному Ярмарку у Львові (ФОТО, ВІДЕО)

У Львові добігає кінця цикл різдвяно-новорічних святкувань. Більше 100 учасників, понад 160 майстер-класів, 65 різдвяних звізд, близько 50 вертепів та рекордна кількість гостей з-за кордону – підсумки своєї роботи підвів ювілейний Різдвяний Ярмарок.

Традиційне ярмаркове містечко у центрі Львова діяло понад місяць – з 16 грудня до 19 січня. Цьогоріч участь у Різдвяному Ярмарку взяли більше 100 підприємців з Львівщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини, Волині, Харківщини та інших областей.

На території п’ятого Різдвяного Ярмарку діяла сувенірна панорама із виставкою-продажем виробів від народних майстрів, сувенірів ручної роботи, прикрас та аксесуарів; гастрономічний сектор, який представляв страви різних національних кухонь та «Територія різдвяного настрою» із заходами для усієї родини.

Ювілейний Різдвяний Ярмарок у Львові підготував для своїх гостей насичену святкову програму. 7-8 січня на площі біля Львівської Опери відбувся Фестиваль вертепів, за участю близько 50 колективів зі Львова, Львівської області, сусідніх регіонів, а також Полтавщини і Луганська. 8 січня на Різдвяний Ярмарок прибула традиційна видовищна хода звіздарів із 65 оригінальними різдвяними звіздами. Родзинкою став хоровий флеш-моб «Львів колядує», участь у якому взяли близько 2 тисяч мешканців та гостей міста. Протягом дійства виконали понад 10 різдвяних пісень, у тому числі колядку італійською мовою.

У рамках Різдвяного Ярмарку на проспекті Свободи відкрили Будинок льодових скульптур, який працюватиме до середини березня. Там усі охочі можуть переглянути серію витворів льодового мистецтва під назвою «Душа України».

Організатори ініціювали благодійну кампанію, яка триватиме і після завершення Ярмарку. До доброчинних акцій загалом залучили понад 300 малозабезпечених дітей, сиріт, діток з багатодітних сімей, які отримали безкоштовні квитки на ковзанку на площ Ринок та у Будинок льодових скульптур.

Також на Ярмарку працювала благодійна «Крамничка добра» від Комісії у справах молоді Львівської архієпархії УГКЦ. Цього разу учасникам проекту вдалося зібрати близько 25 тис. грн. Виручені кошти скерують на підтримку соціальної діяльності молодіжних спільнот, зокрема на потреби реабілітаційного центру «Преображення».

Протягом п’ятого Різдвяного Ярмарку у будиночках на проспекті Свободи відбулося понад 160 мистецьких та кулінарних майстер-класів від ТМ «Nutella» для дорослих і дітей. А на свято Миколая відвідувачів почастували солодким п’ятиметровим рулетом.

«Різдвяний Ярмарок вже став святковою візитівкою Львова. Ми працюємо над тим, аби підтримувати імідж гостинного туристичного міста. Тому Різдвяний Ярмарок у Львові бере приклад з різних європейських столиць», - говорить Ольга Гренюх, арт-директор Різдвяного Ярмарку у Львові.

Загалом п’ятий Різдвяний Ярмарок у Львові відвідало понад 600 тисяч львів’ян та гостей міста.

IVA_0811IVA_0824IVA_1182IVA_1462IVA_1596IVA_1785IVA_1809  

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...