• Головна
  • «Йорданське святкування» на Львівщині зібрало понад 5 тисяч гостей (ФОТО)
20:42, 20 січня 2014 р.

«Йорданське святкування» на Львівщині зібрало понад 5 тисяч гостей (ФОТО)

19 січня у відпочинковому осередку «Верещиця» Яворівського національного природного парку відбулося «Йорданське святкування», яке зібрало понад 5 тисяч гостей. Цьогоріч кількість бажаючих зануритися у крижану купіль досягла рекордного значення – понад 2 тисячі сміливців без вагань пірнули в ополонку, серед яких і жінки, і діти.

Одним із учасників заходу став гість із м. Воронежа (Росія), який разом із родиною подолав відстань у півтори тисячі кілометрів до Львівщини, аби відчути справжній дух Йорданських свят.

Наймолодший учасник із смт Шкло, якому сім років, вже четвертий рік поспіль купається в йорданській воді. Батьки хлопця кажуть, що кращого загартування годі й шукати, адже купання в ополонці в день Водохреща Господнього – запорука доброго здоров’я на весь рік.

Директор Яворівського національного природного паку Михайло Біляк переконаний, що «Йорданське святкування» є надзвичайно важливим не лише як засіб збереження та примноження народних традицій та обрядів, а й як основа виховання дбайливого ставлення до природи. До того ж, величне свято єднає усіх у спільній молитві, бо за доброю традицією обряд освячення води здійснюють священики різних конфесій.

Після купелі всі бажаючі мали нагоду посмакувати чаєм із розточанського різнотрав’я та зігрітися біля спільної ватри. Тепло багаття підсилювали виступи фольклорних колективів, народних музик, вертепів та малих колядників, які численно з’їхалися з різних куточків Яворівщини, - повідомляють у прес-служба ЛОДА. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,95
EUR
42,75
42,90
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...