• Головна
  • На куті вул. Кульпарківської та Ряшівської можна буде грати у хокей
09:49, 28 грудня 2013 р.

На куті вул. Кульпарківської та Ряшівської можна буде грати у хокей

Під час підсумкової зустрічі на «Арені Львів» щодо життєдіяльності міста у 2013 році та майбутніх планів, Андрій Садовий розповів про роботу, яка ведеться у напрямку проведення Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року 

 «Великі події – це можливість залучати великі кошти. Ми пригадуємо минулий рік, коли Львів отримав прекрасний новий аеропорт, і він є взірцем для всіх міст України, кращого за логістикою немає. З наступного року кількість рейсів з нашого аеропорту буде постійно збільшуватись. Я думаю, ми дійдемо до того, коли матимемо 60 рейсів зі Львова. Це буде через 2-3 роки, але це можливість і людям побачити світ, і сюди щоб приїжджали інвестори та туристи, адже нам важливі нові робочі місця.

Другий великий об’єкт, який ми отримали – це стадіон. Він, як правило, будується на 50 років. Пройшов рік, і йде дискусія щодо долі стадіону. Я бачу єдину просту проблему – на стадіоні має грати футбольна команда, тоді він буде прибутковим. Це є стадіон економ-класу, він дуже продуманий з енергетичної точки зору. Ми свого часу ФК «Карпати» передали стадіон «Україна» в оренду за 1 грн. Безперечно, що для них це дуже вигідно. Але, перейшовши на новий стадіон, вони зможуть мати набагато більше глядачів та коштів, щоб покривати різницю за обслуговування. Зараз тривають переговори між футбольним клубом та державної структурою «Арени України». Ми, звичайно, будемо сприяти і помагати. Тоді цей стадіон матиме повноцінне життя.

Вертаючись до великих подій. Львів визначено приймаючим містом Євробаскету у 2015 році. Поза позитивним реноме, яке можна отримати, ми у Львові також збудуємо нову, надсучасну арену на умовах публічно-приватного партнерства на куті вул. Кульпарківської та Ряшівської. Це арена на 6900 місць, де будуть проходити матчі Чемпіонату Європи з баскетболу. Там можна проводити матчі з волейболу, гандболу, мініфутболу, там буде хокейна частина, лід, ковзани, також там можна проводити великі концерти, зустрічі, конференції. Це нам потрібно. Другий великий будівельний майданчик зараз розгортається на просп. Червоної Калини. Там будується тренувальна база для Євробаскету і після завершення чемпіонату вона має стати міською спортивною школою для ігрових видів спорту. Сихів отримує у 2015 році хорошу школу, має отримати трамвай, повністю отримати відремонтовану вул. Сихівську, просп. Червоної Калини. Там буде нове, активне дихання», - розповів мер Львова Андрій Садовий. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,95
EUR
42,85
43,00
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...