• Головна
  • Львову дали у кредит шість мільйонів гривень на трамвай до Сихова
15:49, 27 грудня 2013 р.

Львову дали у кредит шість мільйонів гривень на трамвай до Сихова

Сьогодні у Львівській міській раді відбулось підписання договору між ЛКП «Львівавтодор» та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо надання кредиту, розміром 6 млн євро, для прокладання трамвайної колії до житлового масиву «Сихів». Після підписання угоди міський голова Львова висловив вдячність банку за довіру до Львова. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Я хочу подякувати банку за довіру, за дуже тісну співпрацю, яка є з нашим містом. Не є таємницею, що серед міст України, ми – найбільший партнер Європейського банку реконструкції та розвитку. Ми гордимося цією співпрацею, адже вона є вигідною для міста.

Наприклад, сьогоднішній проект. Сихів – це найбільший спальний район міста Львова, тож ми повинні зробити максимум для того, щоб мешканцям було комфортно. В наступному році, дякуючи ЄБРР, буде прокладена трамвайна колія по вул. Стуса та пр. Червоної Калини, і це буде сполучення мешканців, які живуть на Сихові, з центральною частиною міста. Чим цікавий цей кредит? На суму 6 млн євро під 5,5%. Але також ми отримуємо 5 млн євро гранту. Це надзвичайно вигідні умови, які не кожна країна може отримати. Власне, це дякуючи довірі до Львова, тому що кожна гривня, яка використовується, дуже чітко контролюється. До прикладу, на роботах, які ми в цьому році проводимо з ЄБРР, прийом робіт ведуть іноземні фахівці.

Це є той приклад, як треба працювати в Україні, тому що це є дисципліна фінансова, участь міжнародних компаній в роботі, і найголовніше – це комфорт для наших львів’ян, щоб ми мали хороші, європейські дороги та інфраструктуру», - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як додав Денис Гайовий, старший банкір ЄБРР, у 2013 році банк інвестував у економіку міста Львова 26 млн євро: 20 млн євро. кредиту на модернізацію системи теплопостачання у місті та 6 млн євро для продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова. Окрім того, у співпраці з ЄБРР місто вже реалізує проект реконструкції дорожнього покриття та інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...