• Головна
  • Держава не виділяє ані гривні на підтримку пам’яток архітектури – мер Львова
11:35, 27 грудня 2013 р.

Держава не виділяє ані гривні на підтримку пам’яток архітектури – мер Львова

Міський голова Львова Андрій Садовий підсумував рік, що минає. Велика зустріч з громадою міста відбулась вчора на стадіоні «Арена Львів». Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«95% всього українського ЮНЕСКО – це місто Львів. За останні 5 років на пам’ятки архітектури від держави ми отримали нуль. Я маю жаль, бо є місто-партнер Краків, вони отримали від держави за останні 20 років більше 100 млн. Відповідальність держави там є. А ми маємо підтримку інших урядів – польський допомагає в основному по Вірменській церкві та Личаківському цвинтарі, уряд Норвегії нам помагає по Шевченківському гаю, уряд Німеччини – з реконструкцією вікон та фасадів. Вони допомагають профтехучилищу, бо дуже важливо сьогодні мати хороших працівників, які б якісно працювали.

Один приклад хорошої співпраці – пл.Яворського. інвестори вклали кошти та відремонтували покриття, місто відремонтувало мережі. Після 65-річного закриття відкрився храм свв. Петра і Павла, поруч є Природознавчий музей. 62-га школа, де навчався Б.Хмельнийький, зараз там реставрують вікна, яким 100 років, ми їх не викидаємо, а реставруємо і вони ще 100 років прослужать. Зберігається архітектурний ансамбль міста. Наступного року вона буде завершена, це буде приклад того, як нам треба робити ревіталізацію інших площ і скверів нашого міста.

Роблячи вул.Замарстинівську, ми відкриваємо для гостей цей район, пл.Старий Ринок, де є наші прекрасні храми», - зазначив Андрій Садовий.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,55
39,75
EUR
42,53
42,73
PLN
9,77
9,86
Оголошення
live comments feed...