• Головна
  • Лише на 10% співробітників під новорічною ялинкою чекає премія
10:49, 2 січня 2014 р.

Лише на 10% співробітників під новорічною ялинкою чекає премія

У більшості українських офісів заведено відзначати Новий рік. Колегам найчастіше дарують оригінальні подарунки або цукерки, а ось керівництву, поряд із оригінальним презентом, можуть подарувати дорогий алкоголь або щось цінне. На грошову премію до Нового року може розраховувати небагато офісних працівників. Тим не менше, згідно з результатами опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, 36% офісних співробітників залишаться на роботі без новорічного подарунка.

У кожній четвертій компанії співробітники вітають один одного з Новим роком і вручають подарунки. Вибір подарунків і підготовка свята — завдання творче. Це не тільки величезне поле для фантазії та креативу, але й розкішна можливість поліпшити взаємостосунки в колективі. Значно рідше в компаніях збирають кошти на подарунок для керівництва — так чинять 6% співробітників.

Але новорічні подарунки можна отримати також і від власне компанії. Кожен четвертий офісний співробітник отримає новорічний презент або навіть премію. Деякі роботодавці не забувають і про дітей співробітників: 29% офісів видають подарунки спеціально для дітей. Ті офісні співробітники, які отримають презенти від компанії, можуть розраховувати на дитячі набори цукерок (14%), грошові премії до Нового року (10%), символічні подарунки (9%), цукерки (7%), шампанське (6%) або «фірмові» набори для дітей (4%).

А ось подарунки від компаній-партнерів на українському ринку — все ще величезна рідкість: вони дістаються тільки 1% працівників. Водночас очікують їх отримати 7% «білих комірців».

Отримувати подарунки — приємно. Тим не менше, 36% офісних співробітників не отримують на роботі подарунків.

Якщо ж у компанії все-таки заведено дарувати подарунки один одному, то найчастіше колегам перепадають цукерки, щось солоденьке (близько 50%), або ж оригінальні подарунки (47%). Дещо рідше колегам дарують щось із засобів по догляду за собою (21%), канцелярські товари (14%), дорогий алкоголь (13%), конвертики з грішми (11%) або, що буває зовсім рідко, цінні подарунки (3%). Середня вартість новорічного подарунка для колеги в 80% випадків не перевищує 100 грн. Тільки двоє зі ста працівників купують подарунки в середньому більше ніж за 500 грн.

Ситуація з подарунком для вищого керівництва складається дещо по-іншому. Тут Санта в обличчі співробітників виявляє чималу щедрість. По-перше, вартість новорічного подарунка для ТОП-менеджера значно вища: за оцінками 65% опитаних, він обійдеться не менше ніж у 500 грн.

Найчастіше директору компанії намагаються дарувати щось одночасно оригінальне й дороге (54%). На відміну від колег, ТОП-менеджерів частіше балують цінними подарунками (31%) і елітним алкоголем (29%). Інколи директор компанії у подарунок від співробітників може отримати навіть конвертик із грішми (19%) або канцелярське приладдя (15%). А ось ласунам серед керівників вищої ланки пощастило менше: співробітники дуже рідко дарують їм цукерки (6%).

 й

42% офісних працівників не вірять у Санту в особі роботодавця і не розраховують отримати подарунок до Нового 2014 року від компанії. А ось кожен третій співробітник сподівається на грошову премію, хоча, згідно з результатами опитування, на неї може розраховувати тільки кожен десятий. Крім цього, оцінюючи поточний перебіг справ у компанії, деякі співробітники розраховують на символічні подарунки (11%), цукерки (9%), шампанське (8%), дитячі набори цукерок (7%), «фірмові» подарунки для дітей і навіть на щось цінне (3%).

Оригінальність — це, звісно, чудово, але працівники, в першу чергу, хотіли би отримати в подарунок від роботодавця гроші у вигляді премії до Нового року або 13-ї зарплати. Але знаходяться і ті, хто віддав би перевагу путівці в теплі краї або позаплановій відпустці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...