• Головна
  • Наступного року у Львові можуть відкрити новий садочок – на вул Новознесенській
08:37, 24 грудня 2013 р.

Наступного року у Львові можуть відкрити новий садочок – на вул Новознесенській

У Львові працюють над збільшенням кількості дитячих садочків для юних львів’ян.На вул. Новознесенській для дітей добудовують новий корпус ДНЗ №14. Цей проект є втіленням практики співпраці міста з приватними інвесторами. Будівництво веде ТзОВ «Компаньйон-Плюс», згідно з ухвалою №3553 від 03.06.2010. Кажуть, що садочок зможе запрацювати вже наступного року.

Новий садок розрахований на 2 групи, де зможе навчатися 40 дітей. В будівлі садочку буде дві ігрові кімнати по 50 м.кв., дві спальні кімнати по 50 м.кв., дві роздягальні по 20 м.кв. та інші приміщення, необхідні для якісного функціонування закладу. Загальна площа – 601 м кв. Готовність об’єкту станом на зараз - 55%. Зовнішні роботи повністю закінчені. Вже влаштовано фасад, каналізаційні мережі, котельню, покрівлю даху, встановлені вікна та двері. Відтак, ДНЗ №14 матиме два корпуси – старий на вул. Новознесенська,42, та новий на вул. Новознесенська,69.

«Нове додаткове приміщення садочку є надзвичайно важливим для цього мікрорайону. Роботу, яка запланована була на цей рік, виконано повністю. Для повного виконання робіт у бюджеті на 2014 рік потрібно вкласти 3,5 млн. гривень. Враховуючи, що нашим партнером у будівництві садка є бізнес, який страждає від складних умов, що виникли у державі, місто змушене прийняти об’єкт, який готовий на 55%. Плануємо повністю закінчити будівництво до вересня наступного року, щоб вже на початку осені тут лунав дитячий сміх. Загалом тут зможуть займатись 55 дітей. Також ми працюємо над збільшенням території. Враховуючи, що поруч є церква, яка завжди має хорошу опіку і потрібно прослідкувати, щоб опіка церкви була і в цьому садочку», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова, інформує прес-служба ЛМР.

На виконання інвестиційного Договору №11/09-10 від 27.09.2010 інвестором профінансовано виконання таких робіт: влаштування фундаментів; мурування стін; влаштування перекриття та підлог; будівництва дахової котельні; влаштування м’якої покрівлі влаштуванням теплоізоляційного шару з мінераловатних плит товщиною 150 мм; встановлення зовнішніх вікон та дверей; влаштовано теплоізоляційне оздоблення фасадів з використанням мінераловатних плит; влаштовано внутрішні мережі каналізації.

Орієнтовна вартість виконаних робіт складає 3,5 млн. грн. Ця сума передбачена умовами інвестиційного договору.

Оскільки Інвестор виконав своє зобов’язання відповідно до інвестиційного договору, він повинен передати його в комунальну власність, лише після цього, його будівництво можна буде завершити та ввести в експлуатацію. Для передачі об'єкта в комунальну власність, необхідно провести ряд перевірок, усунути недоліки виявлені під час останнього огляду, прийняти ухвали про отримання незавершеного будівництва дошкільного навчального закладу в комунальну власність. Орієнтовний термін виконання цих заходів, без проведення процедури конкурсних торгів, займе 1,5-2 місяці.

«Також за 2014-15 роки ми плануємо зробити максимально можливий об’єм роботи для того, щоб проблеми відсутності вільних місць у ДНЗ не було. Для цього потрібно відновити усі будівлі дошкільних закладів, які існували колись, а тепер або знищені, або знаходяться в оренді. Зараз будувати приміщення з нуля нема потреби, достатньо відновлювальних робіт. Зараз закінчується підготовка кошторисної інформації по цих приміщеннях», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Тут маємо добру співпрацю з громадою, яка була ініціатором та стала добрим партнером. Ми просимо громаду доглядати за цією будівлею. Вандалів достатньо, але якщо будівлю охороняти, то більша ймовірність, що вона буде закінчена вчасно», - додав Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Довідка

Дошкільний навчальний заклад №14 з двома корпусами розпочав функціонувати з 23.03.1953 року. Заклад розташований у пристосованому приміщенні (колишній житловий будинок) без музичного та спортивного залів, розрахований на 25 дітей. На сьогоднішній день у ДНЗ виховується 55 дітей (2 групи). Другий корпус на вул. Новознесенській, 69 з 1997 року був закритий, у зв’язку з малою кількістю дітей та не відповідністю приміщення санітарним вимогам та нормам утримання ДНЗ. До 2007 року це приміщення перебувало в оренді.

Ухвалою сесії ЛМР від 03.06.2010 №3553 «Про затвердження інвестиційного договору на будівництво нового дошкільного навчального закладу на вул. Новознесенській, 69 та внесення змін до ухвали ЛМР від 10.07.2008р. №2048» був затверджений договір між ЛМР, ДНЗ і ТзОВ «Компаньйон-Плюс» на будівництво нового дошкільного навчального закладу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,08
EUR
42,99
43,06
PLN
9,87
9,91
Оголошення
live comments feed...